Lakčević: Ubijeđeni smo da nam je mjesto na Evropskom prvenstvu

Mjesec dana do debija odbojkaša Crne Gore na šampionatu Evrope, libero reprezentacije optimista
784 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Lakčević
Nikola Lakčević

Mjesec dana je ostalo do debija crnogorskih odbojkaša na velikom takmičenju, na Evropskom prvenstvu, koje će prvi put biti odigrano u četiri zemlje - Francuskoj, Holandiji, Belgiji i Sloveniji.

Nakon prve faze priprema u Pljevljima, izabranici Veljka Bašića su sa radom nastavili u Bijelom Polju, u ponedjeljak, i tamo će trenirati do 24. avgusta. Nakon toga slijedi brušenje forme u Podgorici, gdje će “crveni”, u dvorani “Verde”, odigrati po dvije pripremne utakmice sa reprezentacijama Grčke i Irana, čiji je selektor naš proslavljeni trener Igor Kolaković.

"Ušli smo u treću fazu priprema. Prošli smo najteži dio rada na fizičkoj spremi, i mogu da kažem da smo odradili veoma dobar posao. Osjećamo se dobro, svi smo željni napornog rada i radujemo se svom prvom učešću na tako velikom takmičenju kao što je Evropsko prvenstvo", za sajt Evropske odbojkaške konfederacije kaže Nikola Lakčević, libero crnogorske selekcije.

"Sada nas očekuje više tehnička faza priprema, a uskoro će nam prijateljski mečevi pomoći da postignemo najbolju formu za EP", dodao je Lakčević.

Crna Gora će grupnu fazu odigrati u Holandiji, prva tri meča u Roterdamu, dva posljednja u Amsterdamu, a u grupi će se boriti protiv Poljske, aktuelnog prvaka svijeta, domaće Holandije, te Estonije, Češke i Ukrajine. Prve četiri idu u osminu finala, posljednje dvije završavaju takmičenje...

"Veoma smo uzbuđeni, motivisani i ubijeđeni da nam je mjesto na EP. Nadam se da ćemo ostvariti naš cilj, a to je da se plasiramo u osminu finala", dodao je Lakčević.

Nakon dvije godine, Lakčević je napustio Rumuniju (igrao je za Steauu i Dinamo Bukurešt) i preselio se u novosadsku Vojvodinu.

"Veoma sa srećan što sam postao član jednog od najtrofejnijih klubova sa ovih prostora. Ambicije su velike, ide se na sva tri domaća trofeja, a, takođe, ćemo se takmičiti i u Ligi šampiona i pokušati da se domognemo grupne faze. Raduje me i što ću ove godine biti bliže svojim najvoljenijima, što je dodatno doprinijelo mojoj odluci da postanem član Vojvodine", zaključio je Lakčević za "Vijesti".

Bonus video: