Doping skandal: Nasljednik Bolta izbjegavao testove, prijeti mu dvije godine suspenzije?

Amerikanac, koji ima rezultat godine na "stotki" - 9.81, nije se, tvrdi "Gardijan", tri puta našao na mjestu na kome je trebalo da bude, kada su dolazili doping inspektori
2535 pregleda 2 komentar(a)
Kristijan Kolmen, Foto: AP
Kristijan Kolmen, Foto: AP

Kristijan Kolmen, najbrži čovjek ove godine i favorit na 100 metara na Svjetskom prvenstvu, koje se održava u Dohi u septembru, suočava se sa dvogodišnjom suspenzijom, jer je propustio tri doping kontrole u posljednjih 12 mjeseci, javlja "Gardijan".

Amerikanac, koji ima rezultat godine na "stotki" - 9.81, nije se, tvrdi "Gardijan", tri puta našao na mjestu na kome je trebalo da bude, kada su dolazili doping inspektori.

Sportisti, koji se nalaze na listi Svjetske anti-doping agencije, imaju obavezu da dostavljaju svakodnevni plan aktivnosti, odnosno mjesto u kome borave (adresu), kako bi doping inspektorima uvijek bili na raspolaganju.

Ukoliko ne dokaže da je zbog nepredviđenih okolnosti dostavio pogrešne podatke ili zaboravio da ih promjeni, Kolmen bi mogao da bude suspendovan na 24 mjeseca.

To je maksimalna kazna za tri propuštene doping kontrole.

Prije dvije godine je Brajana Rolins-Meknil, olimpijska šampionak na 100 metara s preponama, kažnjena godinu, zbog takvog prekršaja.

Bonus video: