PRVENSTVO U TOKIJU

Crna Gora sa pet takmičara na šampionatu svijeta u džudou

Nastupiće Jovana Peković (do 78), Jusuf Nurković (do 66), Srđan Mrvaljević (do 81), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma)
1515 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Pantić, Foto: COK
Danilo Pantić, Foto: COK

Tokio će od 25. avgusta do 1. septembra biti domaćin seniorskog džudo prvenstva svijeta, na kojem će učestvovati i crnogorski džudisti.

Najavljeno je učešće 840 takmičara iz 147 država svijeta.

Crnu Goru će predstavljati pet takmičara. 

Nastupiće Jovana Peković (do 78), Jusuf Nurković (do 66), Srđan Mrvaljević (do 81), Anto Dubreta (do 100) i Danilo Pantić (do 100 kilograma).

Nurkovića u prvom kolu, u ponedjeljak, čeka Meksikanac Nabor Kastiljo, Mrvaljević je slobodan na startu, dok će se u drugom kolu, dva dana kasnije, sastati sa predstavnikom Egipta, Abdelrahmanom Mohamedom. 

U prvom kolu slobodna je i Peković, dok je u drugom kolu, u petak, očekuje bolja iz duela između predstavnica Portugala, Patrisije Sampajo i TajpehHui ŠuVang Hsu.

Istog dana boriće se Pantić i Dubreta. 

Dubreta se sastaje sa predstavnikom Kanade, Kajlom Rejesom, dok Pantića očekuje meč protiv predstavnika Filipina, Dejva Karla Aseneta.

Prije šampionata održan je izborni Kongres Svjetske džudo federacije (IJF), kao i 71. Kongres Evropske džudo unije (EJU). 

Predsjednik IJF, Marius Vizer ugostio je predstavnike 187 nacionalnih džudo saveza na svečanosti u znak obilježavanja 55 godina od kako je džudo postao olimpijski sport. 

Crnogorski džudo na svečanosti predstavljao je Lazar Daković.

Preporučujemo za Vas