Deset klubova kod dama, Budva i Budućnost igraju derbi u prvom kolu

U prvoj ligi za odbojkašice igraće 10 klubova, dva više nego prošle sezone. Novajlije su bivši šampion Budućnost i Albatros
517 pregleda 0 komentar(a)
Sa prošlosezonskog meča Budućnost - Budva
Sa prošlosezonskog meča Budućnost - Budva

Prva liga odbojkaša u narednoj sezoni brojaće najvjerovatnije pet klubova, a možda i šest, saopšteno je na današnjoj Skupštini Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Od prošlogodišnjih timova, ligu će igrati Budva, Budućnost Volej, Jedinstvo Franca i Sutjeska, te novajlija Mornar, koji tek treba da završi administrativni posao oko registracije u Ministarstvu sporta i mladih. Kako je saopšteno, nikšićki Volej star se nije prijavio, jer trenutno nema finansijske mogućnosti da se takmiči, ali je ostavljena mogućnost da se ovaj klub, ukoliko nađe sredstva, naknadno prijavi za takmičenje.

Šampion Budva i vicešampion Budućnost volej igraće derbi prvog kola, odlučeno je žrijebom. U prvom kolu, koje je na programu između 18. i 20. oktobra, igraće još Mornar - Jedinstvo, dok je Sutjeska slobodna.

U prvoj ligi za odbojkašice igraće 10 klubova, dva više nego prošle sezone. Novajlije su bivši šampion Budućnost i Albatros. Od prošlogodišnjih timova u eliti će nastupiti i šampion Luka Bar, Morača, Galeb, Rudar, Gimnazijalac, Mediteran Bemax, Jedinstvo Franca i Nikšić.

Voljom žrijeba, u prvom kolu (4/6. oktobar) sastaće se Mediteran - Gimnazilajac, Galeb - Nikšić, Budućnost - Morača, Luka Bar - Albatros i Rudar - Jedinstvo.

U Drugoj ligi za dame biti čak 15 ekipa - u grupi 1 Ibar, Ivangrad 2011, Grebaje, u grupi 2 Herceg Novi, Volej star, Albatros 2, u grupi 3 Luka Bar II, Akademija, Mladost, u grupi 4 Lovćen, Galeb II, Budućnost volej, te u grupi 5 Gorštak, Top Volej i Morača II.

Bonus video: