Tadić: Spremno ću dočekati start šampionata

Crnogorski plivač će sredinom septembra nastupiti u Londonu nastušiti na Svjetskom prvenstvu, u klasi S 9, u disciplini 50 metara slobodnim stilom i pokušati da ispuni normu za Paraolimpijske igre u Tokiju
796 pregleda 0 komentar(a)
Ilija Tadić i Danijela Franeta
Ilija Tadić i Danijela Franeta

Crnogorski paraolimpijac Ilija Tadić završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Londonu realizuje u Podgorici, na bazenu SC "Morača".

Šampionat u engleskoj prijestonici Londonu je na programu je od 9. do 15. septembra.

Tadić će nastupiti u klasi S 9, u disciplini 50 metara slobodnim stilom i pokušati da ispuni normu za Paraolimpijske igre u Tokiju. Norma za tu disciplinu iznosi 26 sekundi i 74 stotinke.

"Uslovi su fantastični, veliku zahvalnost dugujem upravi i osoblju tog sportskog objekta. Radio sam naporno i siguran sam da ću spremno dočekati start šampionata", rekao je Tadić.

Tadić je početkom juna na Svjetskoj seriji u italijanskom Linjanu trku isplivao za 26,78 sekundi, što je samo četiri stotinke slabije od olimpijske.

„Očekujem da ću nadoknaditi te četiri stotinke koje nijesam isplivao u Linjanu, koje su mi nedostajale za normu za paraolimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću ući u finale na 50 metara kraul i ispuniti normu“.

Trener Danijela Franeta kazala je da je zadovoljna urađenim na pripremama i da je Tadić bio maksimalno fokusiran na rad.

„Iskoristili smo dobre uslove kompleksa u Podgorici i lijepo vrijeme, sve što smo imali na raspolaganju. Polako se bližimo kraju priprema, dobro smo radili, maksimalno je bio fokusiran na rad. Uradili smo sve što smo mogli i što smo planirali, sigurna sam da smo se spremili dobro za SP“, kazala je Franeta.

Tadić i Franeta putuju za London 12. septembra, dok je trka na programu tri dana kasnije.

Bonus video: