Tour of Montenegro - Crna Gora kao biciklistički raj

Prijave za biciklističke trke u Crnoj Gori podnijelo 12 ekipa iz inostranstva, pristižu pojedinačni zahthtjevi
1663 pregleda 1 komentar(a)
Tour of Montenegro, Foto: Miloš Vujović
Tour of Montenegro, Foto: Miloš Vujović

Međunarodna drumska biciklistička trka "Tour of Montenegro 2019" voziće se od 13. do 15. septembra.

Planom organizatora, Biciklističkog saveza Crne Gore, u prva dva dana će se voziti gran-pri Kotor-Lovćen, koje će biti i prvenstvo Crne Gore, a posljednjeg dana Tura, u nedjelju 15. septembra voziće se tradicionali 3. "Trophy Kuči 2019”.

Ceremonija otvaranja „Tour of Montenegro 2019“ je 13. septembra ispred Glavnih gradskih vrata u Kotoru od 14 sati, a organizatori očekuju preko 100 biciklista iz evropskih država.

- Prvog dana takmičenja na gran-priju Kotor - Lovćen i državnom prvenstvu Crne Gore, za seniore, mlađe seniore, juniore i mastersi u muškoj i ženskoj konkurenciji, od 16 sati vozi se pojedinačni hronometar od 22 kilometra na relaciji Kotor - Trojica - Krstac. Drugog dana gran-prija, 14. septembra, u Industrijskoj zoni Kotor od 12 sati voziće se kružna trka - 30 krugova u ukupnoj dužini od 100,5 kilometara. Na istoj stazi, dva sata ranije počeće drumsko prvenstvo Crne Gore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori, mastersi, kadeti, mlađi kadeti i pioniri - objasnio je Siniša Milidrag, direktor trke "Tour of Montenegro 2019“.

Organizator je prihvatio prijave iz Engleske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije... Prijavilo se 12 ekipa sa 70 biciklista, a organizatoru su stigle i pojedinačne prijave.

- Favoriti su britanski "TBW23 Stuart Hall Cycling Team", slovenački "Kolesarski klub Bled" i "Kolesarski klub Kranj"... Crna Gora ima dvije ekipe, reprezentaciju Crne Gore i ekipu dva crnogorska biciklistička kluba, "Mix Team Džada - MFR Tempo". U pojedinačnom nastupu favoriti su Dušan Rajović iz Srbije, koji će od naredne sezone voziti za francuski klub Delko, kao i prošlogodišnji pobjednik Trofeja Kuča, Makedonac Andrej Petrovski, a ne treba zanemariti podatak da će voziti i dvojica slovenačkih reprezentativaca. U našim timovima najviše se očekuje od reprezenativaca Danila Vukčevića i Demira Mulića, koji će imati podršku kolega Radosava Bezmarevića, Dragana Jašovića, Slobodana Milonjića i Miloša Vračara - kazao je Milidrag.

Međunarodnu trku zatvara tradicionalni Trofej Kuča - “Trophy Kuči 2019”.

Otvaranje trke je u 10 sati, a start sat kasnije, od vinograda "Plantaža 13. juli" do Kučkih korita u dužini od 108 kilometara.

- Primarni ciljevi međunarodne biciklističke manifestacije je promocija crnogorskog sporta i njegovih potencijala sportistima iz petnaestak evropskih država, kao i promocija biciklizma u Crnoj Gori. To će biti prilika da se Crna Gora još jednom promoviše i međunarodno afirmiše, kao turistička i sportska destinacija - rekao je predsjednik BSCG Dejan Popović.

Bonus video: