KAŽE DA ĆE ISCRPITI SVE PRAVNE MOGUĆNOSTI

Poznato TV lice u klinču sa šefovima na Javnom servisu; Šofranac: Boriću se na sudu za svoja prava

Šofranac je istakao da je tokom ljeta, u dogovoru sa nadležnima, 11 puta prekidao odmor i dolazio sa mora da prenosi sportska dešavanja, uz obećanje da će mu prevoz biti izmiren, ali je umjesto toga dobio umanjenu platu
28874 pregleda 73 komentar(a)
Nebojša Šofranac, Foto: Luka Zeković
Nebojša Šofranac, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.09.2019. 19:19h

Sportski komentator Radio televizije Crne Gore Nebojša Šofranac poručio je da će pravdu dokazati na sudu, navodeći da nije suspendovan, već da mu je u toj medijskoj kući onemogućeno da radi.

Šofranac je naglasio da nije vidio da je po rasporedu delegiran za prenos košarkaške utakmice između Brazila i Novog Zelanda, već za debitantski nastup Crne Gore na tom šampionatu, navodeći da za kašnjenje preuzima odgovornost.

Posebno žali što je odluku da ne prenosi duel Crne Gore i Grčke dobio tokom duela Novog Zelanda i Brazila.

"Što se tiče košarkaške utakmice Brazil - Novi Zeland, nemam što da izmišljam - nijesam znao da sam delegiran da prenosim taj meč, već sam bio predviđen da radim prenos meča Crna Gora - Grčka, kao i za ostale mečeve naše reprezentacije. Kad sam pitao direktora RTCG Slavka Đurđića postoji li primjer da reporter prenosi neki drugi meč kad radi prenos svoje reprezentacije, on mi je rekao da on za takav primjer ne zna, ali da sam ja i ranije pomjerao granice“, rekao je Šofranac na konferenciji za novinare.

Šofranac je naglasio da je razlog njegove odluke samo kulminacija neisplaćenih, kako je naveo, obećanih dugovanja za prevoz.

On je istakao da je tokom ljeta, u dogovoru sa nadležnima, prekidao odmor i dolazio sa mora da prenosi sportska dešavanja, uz obećanje da će mu prevoz biti izmiren.

„Dobio sam obećanje da će mi prevoz biti isplaćen. Bilo je najvljeno da ću novac dobiti 31. avgusta, ali umjesto tog povećanja dobio sam smanjenje plate. Natjerali su me da se žrtvujem cijelo ljeto, a na kraju, kad je sve završeno, rekli su mi da to ne treba“, kazao je Šofranac.

On je precizirao da mu je na kraju obećano da će mu ti troškovi biti nadoknađeni 30 odsto većom vraijabilom na platu.

"Ustvari varijabila mi je, i ne samo meni, bila 30 odsto manja plata nego inače. To je bio nevjerovatan udarac jer ni dug nisam uspio da pokrijem”, kazao je Šofranac.

On je kazao da je odluku da je prenos košarkaške utakmice posljednji koji je uradio na kanalu RTCG donio u subotu i da je ona mogla biti prolongirama do 16. septembra do kada je bio pomjeren i rok za isplatu dugovanja.

Šofranac je najavio da neće svojevoljno napustiti RTCG i da će se pravno boriti za svoja prava.

„Nijesam suspendovan, već mi je onemogućeno da radim i to ljudi treba da znaju. Neću igrati njihovu igru, već ću iscrpiti sve pravne mjere. Boriću se pravnim putem, a onda ću vidjeti da li ostajem ili odlazim sa RTCG. Nemam alternativu, volim svoj posao i nikada se nijesam libio da radim nekada i po 11 sati“, rekao je Šofranac.

On je negirao optužbe za neizvršavanje radnih obaveza i navode da je, bespotrebno i svojevoljno, prekidao godišnji odmor da bi radio za, kako tvrde, ljetnji program.

Šofranac je istakao da nije zadovoljan svojim statusom u RTCG, podsjećajući da je posljednje tri godine nije putovao, ne računajući dva odlaska za Beograd, od kojih je jedan sam finansirao.