Slavna španska skijašica pronađena mrtva

Od 24. avgusta, kada je njen nestanak prijavila porodica, trajala je potraga u šumovitom dijelu mjesta Kerkedilja, u području visokom oko 1.900 metara
13473 pregleda 0 komentar(a)
Policija unosi tijelo Fernandes Oćoe, Foto: Paul White
Policija unosi tijelo Fernandes Oćoe, Foto: Paul White

Beživotno tijelo Blanke Fernandes Oćoe, osvajačice bronzane medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1992. godine u Albervilu, pronađeno je u srijedu u šumi sjeverno od Madrida, saopštila je policija, a uzrok smrti 56-godišnje bivše španske skijaške reprezentativke za sada je nepoznat.

Od 24. avgusta, kada je njen nestanak prijavila porodica, trajala je potraga u šumovitom dijelu mjesta Kerkedilja, u području visokom oko 1.900 metara. U potrazi su učestvovali psi tragači, dronovi te brojni policajci i volonteri.

Ubrzo nakon početka istrage pronađen je njen automobil s ličnim stvarima, a nije bilo znakova nasilja. Sestra bivše skijašice izjavila je u utorak kako je znala da boravi sama u gorskim predjelima te da je vjerojatno doživjela nezgodu.

Tijelo je pronašao jedan pripadnik Civilne garde izvan službe, koji se kao dobrovoljac sa psom priključio potrazi. Policija je proteklih dana poručila da ne isključuje niti jednu pretpostavku.

Fernandes Oćoa je jedina španska skijašica koja je uspjela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama.

Bonus video: