Lekleru pol pozicija u Monci

Lekler je pol poziciju zahvaljujući vremenu od 1:19.307 minuta
989 pregleda 0 komentar(a)
Šarl Lekler, Foto: BETA/AP
Šarl Lekler, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 07.09.2019. 17:15h

Četvrti put u karijeri Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije - vozač Ferarija je ostvario najbrže vrijeme u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije, 14. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Lekler je na stazi u Monci izborio pol poziciju zahvaljujući vremenu od 1:19.307 minuta.

Drugo mjesto, sa samo 39 hiljaditinki zaostatka, zauzeo je prošlogodišnji pobjednik, Luis Hamilton u Mercedesu, dok je treći bio njegov timski kolega Valteri Botas, sa samo devet hiljaditih djelova sekunde slabijim vremenom od Hamiltona.

Zbog incidenta u kojem je Kimi Raikonen izletio sa staze u krivini „Parabolika“, na stazi je istaknuta crvena zastavica, a kada je akcija nastavljena svi vozači osim Leklera i Karlosa Sainsa juniora su zakasnili za početak brzog kruga. Tome je prethodilo trkanje nekolicine njih, u čemu je prednjačio Hamilton, pa je posljednji krug kvalifikacija pod istragom.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je četvrti, kao petoplasirani kvalifikacije je završio Danijel Rikardo u Renou, dok je šesto mjesto mjesto pripalo njegovom klupskom drugu Niku Hilkenberg.

Karlos Sains junior u Meklarenu je bio sedmi, a preostali vozači nisu postavili brzi krug, pa je Aleksander Albon u bolidu Red Bula klasifikovan kao osmi, ispred Lensa Strola iz Rejsing Pointa i Kimija Raikonena iz Alfa Romea.

Staza trke u Monci duga je 5,7 kilometara, a voziće se 53 kruga.

Početak nedjeljne trke u Monci zakazan je za 15.10 sati.

Bonus video: