Žestoka konkurencija za pobjedu na Kupu šampiona 2019

Prošle godine međunarodni turnir Kup šampiona u Podgorici osvojio je KK Bar
820 pregleda 0 komentar(a)
KK Omladinac
KK Omladinac
Ažurirano: 11.09.2019. 22:00h

Međunarodni, 3. Kup šampiona u karateu održaće se u nedjelju 22. septembra u SC "Morača". Organizator turnira je najtrofejniji crnogorski klub Omladinac, koji već ima sedam prijava iz inostranstva.

"Sve zemlje iz okruženja su potvrdile dolazak, kao i ekipe iz Turske. Očekujemo još prijava, jer se na inicijativu prošlogodišnjih učesnika Omladinac i upustio u organizaciju novog Kupa. Prošle godine, u proslavi jubileja 45 godina od osnivanja, Omladinac je organizovao međunarodni turnir, koji je kvalitetom, masovnošću i organizacijom oduševio sve učesnike. Oni su i insistirali da Kup šampiona bude tradicionalan", kazao je Žarko Raković, trener Omladinca.

Omladinac je prvi Kup šampiona organizovao 2009. a prošle godine je obnovio turnir u znak jubileja. Klub je, u međuvremenu, osim u broju prestižnih trofeja rastao u svakom pogledu, pa sada najmlađi članovi kluba treniraju u novosagrađenoj sali na Starom aerodromu.

"Tek nakon Svjetskog prvenstva i prva ekipa Omladinca preći će u novu salu, jer ne želimo da ih izbacimo iz ritma. Što se Kupa tiče, prošle godine je KK Bar bio najuspješnija ekipa. Karatisti Omladinca nastupiće u svim uzrastima u diciplinama borbe i kate, ali kao domaćinima naš se rezultat ne boduje na ukupnoj listi. Omladinac je obezbijedio i novčane nagrade pa će najbolja ekipa dobiti 500 eura, drugoplasirana 300, a treća u zbiru bodova 200 eura", rekao je Raković.

Bonus video: