Kemink: Oprezno sa Crnom Gorom

Tehničar odbojkaške reprezentacije Holandije i novi član Budve za “Vijesti” govorio o sjutrašnjem meču u Roterdamu i šansama “lala” na šampionatu Evrope
1111 pregleda 0 komentar(a)
Vesel Kemink
Vesel Kemink

Za tehničara holandske reprezentacije Vesela Keminka sjutrašnji meč sa Crnom Gorom imaće specifičan značaj, ne samo jer se radi o prvom meču na Evropskom prvenstvu, koji će igrati pred svojim navijačima (Roterdam), već i zbog toga što će sa druge strane mreže imati rivala iz zemlje u kojoj će naredne sezone igrati.

Kemnik je, naime, novi tehničar Budve, prošlosezonskog osvajača duple krune, a u metropolu crnogorskog turizma, pomalo iznenađujuće, stiže nakon sezone u italijanskoj Modeni...

"U Italiji sam imao dobru sezonu, ali sam želio više da igram. Nadam se da sam to našao u Budvi", kaže Kemink za “Vijesti”.

Pred meč sa Crnom Gorom, Kemink kaže da za sada ne zna mnogo o našoj selekciji.

"Ali, do meča ćemo dobiti dovoljno informacija od naših trenera, odgledaćemo i video-snimke. U svakom slučaju, Crna Gora nije slučajno izborila plasman na EP, tako da moramo biti oprezni", dodaje holandski odbojkaš.

Holandija je favorit u meču sa Crnom Gorom, ali Kemink, ipak, upozorava.

- S obzirom na to da ne poznajemo dobro protivnika, moramo biti obazrivi i koncentrisani. U suprotnom, možemo imati problema".

Nekadašnja odbojkaška velesila pokušava da se vrati u vrh evropske i svjetske odbojke. Ovo Evropsko prvenstvo je prava prilika.

"Naš prvi cilj je da prođemo grupu, da se plasiramo u osminu finala. Možemo da savladamo svakog u grupi, iako će protiv Poljske biti jako teško, ali možemo i da izgubimo od bilo koga od naših rivala u Roterdamu i Amsterdamu. Zato je važno da budemo koncentrisani čitavo vrijeme", ističe Kemink.

Poljska je veliki favorit grupe, priznaje holandski tehničar.

"Osim njih, imamo ostale reprezentacije koje mogu da igraju veoma dobro ako imaju dobar dan. Međutim, generalno gledano mislim da smo imali povoljan žrijeb za nas. Poljaci sigurno idu dalje, a svi ostali konkurišu za jedno od prva četiri mjesta".

Kemink nikada nije boravio u Crnoj Gori, a nije došao u Budvu bez predznanja o toj odbojkaškoj sredini.

"Budva ima veliku istoriju kao klub. Možda je sada ime drugačije, ali klub iz tog grada je dugo godija poznat u svijetu odbojke".

Kako kaže, poznaje samo “dva prvoplasirana tima iz prošle sezone (Budvu i Budućnost), ali da će se upoznati sa ostalima kad stigne u Crnu Goru”.

"Nisam još razgovarao o ciljevima kluba sa igračima ili trenerom. Ali vjerujem da je cilj da osvojimo titulu i nadam se da ćemo se kvalifikovati za Ligu šampiona", zaključio je Kemink.

Bonus video: