Hronometar, kružna i dvije brdske trke na "Tour of Montenegro

Biciklistčka trka "Tour of Montenegro" startuje sjutra a završava se 3. Trofejem Kuča u nedjelju
725 pregleda 0 komentar(a)
Tour of Montenegro
Tour of Montenegro

Međunarodna drumska biciklistička trka "Tour of Montenegro 2019" voziće se od sjutra, do nedjelje, 15. septembra. Planom organizatora, Biciklističkog saveza Crne Gore, u prva dva dana će se voziti gran-pri Kotor-Lovćen, koje će biti i prvenstvo Crne Gore, a posljednjeg dana Tura, u nedjelju, voziće se tradicionalni 3. "Trophy Kuči 2019”.

Ceremoniji otvaranja „Tour of Montenegro 2019“ sjutra od 14 sati ispred Glavnih gradskih vrata u Kotoru, prisustvovaće više od 100 biciklista iz evropskih država i Ujedinejnih arapskih emirata.

- Gran-pri Kotor - Lovćen i državno prvenstvo Crne Gore, za seniore, mlađe seniore, juniore i mastersi u muškoj i ženskoj konkurenciji, počinje od 16 sati, pojedinačnim hronometrom od 22 kilometra na relaciji Kotor - Trojica - Krstac. U subotu, 14. septembra, u Industrijskoj zoni Kotor od 12 sati voziće se kružna trka - 30 krugova u ukupnoj dužini od 100,5 kilometara. Na istoj stazi, dva sata ranije počeće drumsko prvenstvo Crne Gore, u muškoj i ženskoj konkurenciji, u kategorijama seniori, mlađi seniori, juniori, mastersi, kadeti, mlađi kadeti i pioniri - objasnio je Siniša Milidrag, direktor trke "Tour of Montenegro 2019“. Organizator je prihvatio prijave iz Engleske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Grčke, Bugarske, Rumunije... Prijavilo se 13 ekipa, a organizator je prihvatio i pojedinačne prijave. - Favoriti su britanski "TBW23 Stuart Hall Cycling Team", slovenački "Kolesarski klub Bled" i "Kolesarski klub Kranj"... Crna Gora ima dvije ekipe, reprezentaciju Crne Gore i ekipu dva crnogorska biciklistička kluba, "Mix Team Džada - MFR Tempo". U pojedinačnom nastupu favoriti su Dušan Rajović iz Srbije, koji će od naredne sezone voziti za francuski klub Delko, kao i prošlogodišnji pobjednik Trofeja Kuča, Makedonac Andrej Petrovski, a ne treba zanemariti podatak da će voziti i dvojica slovenačkih reprezentativaca. U našim timovima najviše se očekuje od reprezenativaca Danila Vukčevića i Demira Mulića - kazao je Milidrag. Međunarodnu trku zatvara tradicionalni 3. Trofej Kuča - “Trophy Kuči 2019”. Otvaranje trke je u nedjelju u 11 sati, a start sat kasnije, od vinograda "Plantaža 13. juli" do Kučkih korita u dužini od 108 kilometara.

Bonus video: