Slovenci najbolji na hronometru trase Škaljari - Krstac

Prvi dan "Tour of Mintenegro" u znaku biciklista iz Slovenije
526 pregleda 0 komentar(a)
Tour of Montenegro
Tour of Montenegro

U Kotoru je juče svečano otvoren prvi "Tour of Montenegro", međunarodna biciklistička trka u kopjoj s evoze tri etape. U pervopj, brdskom hronometru na 22 kilometra na trasi Škaljari-Trojica-Krstac, slavio je Slovenac Jaka Primozič iz KK Kranj, sa vremenom 46,26 minuta. Drugi je bio Makedonac Andrej Petrovski iz kluba Velo M Termalift (47,05), a treći biciklista iz KK Kranj Nik Čemažar (47,30)

U konkurenciji crnogorskih vozača, pobjednik i ujedno šampion Crne Gore u hronometru je reprezentativac Danilo Vukčević (52,11), drugi je njegov reprezentativni kolega Miloš Vračar (53,53), kojem je taj plasman donio i mtitulu nacionalnog šampiona u uzrastu mlađih seniora. Treći je bio Aleksandar Radunović BK Džada-MFR (55,02).

Iza Vračara u mlađim seniorima palsirali su se za domaći šampionat Momir Bulatović BK Džada MFR (57,23), a treći je bio njegov timski drug Luka Gordijan.

U kategoriji Masters, prvak Crne Gore u hronometru je Zoran Rabrenović (1:02,17 minuta), drugo mjesto je pripalo Lazaru Popoviću (1:13:14), a treće Andrej Sadakov (1:21:15)

Danas se u okviru "Tpour of Montenegro" vozi kružna trka u dužini od 110 kilometara u Grblju, a sjutra je na programu Trofej Kuča.

Bonus video: