Trofej Kuča opet u rukama Makedonca Petrovskog

Petrovski je slavio posljednjeg dana "Tour of Montenegro", a dvodnevni gran-pri Kotor-Lovćen je priapo Slovencu Primažiču
665 pregleda 0 komentar(a)
Topur of Montenegro
Topur of Montenegro

Makedonac Andrej Petrovski pobjednik je 3. "Trofeja Kuča" u biciklizmu, kojim je završena trodnevna međunarodna trka "Tour of Montenegro".

Petrovski, biciklista kluba "Velo M Termalift" je odbranio trofej u Kučima osvojen prošle godine, a današnju dionicu od 108 kilometara odvozio je za 2:27,32 sati. Iza njega plasirao se pobjednik druge etape na gran-priju Kotor - Lovćen, Dušan Rajović iz Srbije (2:29,55), koji će od naredne sezone voziti za francuski klub Delko. Treće mjesto pripalo je Britancu iz kluba TBW 23, Metjuu Dobingu, koji je prošao u vremenu Rajovića kroz cilj.

Današnja etapa krenula je od "Plantaža - Šipčanik", da bi se potom vozilo kroz vinograde prije nego je trka krenula ka Kučkim koritima gdje je bio cilj na 1.350 metara nadmorske visine.

Trofejem Kuča uspješno je Biciklistički savez Crne Gore završio međunarodnu trku "Tour of Montenegro". On je uz Trofej Kuča obuhvatao i dvije etape gran-prija Kotor - Lovćen. Gran-pri je pripao Slovencu Jami Primažiču iz KK Kranj, koji je slavio na prvoj etapi - hronometru, a potom je bio drugoplasirani u drugoj etapi gran-prija u drumskoj trci.

Trofej Kuča pripao je Makedoncu Petrovskom.

Tokom "Tour of Montenegro" održana su i prvenstva Crne Gore u hronometru i na drumu, a u obje konkurencije je slavio Danilo Vukčević, član ekipe reprezentacije Crne Gore.

Bonus video: