Zlatne medalje za 400 mladih sportista i njihovu ljubav prema sportu

Tokom vikenda održana takmičenja, turniri, pokazne vježbe košarkaša, karatista, odbojkašica i džudista
367 pregleda 0 komentar(a)
Prvenstvo okupilo 400 mladih sportista uzrasta do 18 godina, Foto: Zoran Đurić
Prvenstvo okupilo 400 mladih sportista uzrasta do 18 godina, Foto: Zoran Đurić

Više stotina djece učestvovalo je tokom vikenda na manifestaciji Otvoreno prvenstvo ljubavi prema sportu, sa koje je poručeno najmlađima da biraju zdrave stilove života i bave se sportom.

Povodom 20 godina kompanije “Vezuv - Volkano”, menadžment je organizovao događaj “Sport je uvijek pobjednik, pobjednički rastemo”, a svi mladi učesnici, njih oko 400, dobili su zlatnu medalju.

Na programu Otvorenog prvenstva juče je bio U18 3x3 turnir, turnir za juniore koji je uvršten u FIBA kalendar, takmičenje u igri 1 na 1 i takmičenje u šutiranju trojki.

Osnivač Košarkaškog kluba All Star Savo Đikanović ocijenio je juče da je ovaj događaj važan za mlade i da će ih još više motivisati da se bave sportom. Djeca su, sa druge strane, poručili vršnjacima i mlađima da posjete ovakve manifestacije i bave se sportom.

Stefan Bogojević (17) iz Podgorice kazao je da je organizacija događaja odlična i da se nada da će tako ostati.

“Igram za košarkaški klub Lovćen, a ovaj turnir se održava u organizaciji mog bivšeg kluba All Star. Ovo je odlična prilika za druženje i sport jer se ovdje jednostavno izgubila tradicija momaka da igraju. Svi su na telefonima i tako svaki dan prolazi. Dan je prelijep i bolje je izaći i družiti se nego biti u kući za kompjuterom”, kazao je Stefan.

Dan ranije, u subotu popodne, pokazne treninge održali su članovi Džudo kluba “Stara Varoš”, Karate kluba “Budućnost”, Košarkaškog kluba “All star” i Ženskog odbojkaškog kluba “Blok”.

Direktorica marketinga i korporativnih komunikacija u kompaniji “Vezuv Volkano” Lena Bošković kazala je da mladi učesnici manifestacije rastu pobjednički, jer se bave najljepšom životnom aktivnošću - sportom.

“Sport nas uči da budemo vrijedni, postižemo uspjehe, stičemo prijatelje, da budemo dio tima i poštujemo fer plej, da razvijamo duh i tijelo... Jednom riječju da budemo bolji ljudi”, kazala je Bošković.

Prvi pokazni trening u trajanju 20 minuta su odradili mladi takmičari njih 40 iz džudo kluba Stara Varoš, a drugi čak 190 takmičara ispred KK All star. Prvog dana otvorenog prvenstva oko 100 mladih karatista demonstriralo je borbe.

Posljednje su na teren izašle predstavnice ženskog odbojkaškog kluba Blok, njih 120, koje su odradile pokazni trening.

Nakon pokaznih treninga uslijedile su sportske aktivnosti i takmičenja kako za predstavnike klubova tako i za publiku.

I za pobjednike ovih takmičenja su obezbijeđene simbolične nagrade - košarkaške lopte i sportski ranci.

Događaj iz publike pratio je proslavljeni glumac Petar Božović, dok je programski voditelj prvenstava poznati crnogorski glumac Vule Markovic Ljubo.

Bonus video: