Odbojkaši Crne Gore realni nakon poraza od prvaka svijeta: Razlika u kvalitetu

Ključni meč za prolaz "crveni" igraju u četvrtak (17 sati) protiv Češke
1613 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Crna Gora - Poljska, Foto: CEV
Sa meča Crna Gora - Poljska, Foto: CEV
Ažurirano: 18.09.2019. 11:35h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Odbojkaši Crne Gore očekivano su poraženi od Poljske u četvrtom kolu grupe D na Evropskom prvenstvu.

Pobjednik je bio i unaprijed poznat, Poljaci su dvostruki uzastopni šampioni svijeta, pa je selektor Veljko Bašić, nakon prvog seta, odmarao većinu prvotimce, a kapitenu Ćaćiću dodijelio ulogu libera.

Ključni meč za prolaz "crveni" igraju u četvrtak protiv Češke.

"Za nas je ovo bio izuzetno težak meč za igranje, oni su, ipak, prvaci svijeta. Trener je odlučio da odmori prvu postavu, želimo u što boljem izdanju da dočekamo meč sa Češkom. Imamo dan odmora, odradićemo lagani trening i gledaćemo što bolje da se pripremimo za Češku. Inače, svima nama je čast igrati protiv svjetskih prvaka, ali vidi se razlika u kvalitetu. Mi smo dali sve od sebe, ali rezultat je izostao. Primjetna je ta velika razlika u kvalitetu, rekao je primač servisa Božidar Ćuk.

Korektor Aleksandar Minić je kazao da bila vidljiva razlika u kvalitetu, ali da se Crna Gora nije obrukala.

"Kad se igra protiv Poljske, zna se da je to utakmica u kojoj je teško pobijediti. U prvom setu su obje ekipe igrale sa manje-više prvom postavom, u drugom i trećem smo svi odmarali neke bitne igrače, mi za odlučujući meč sa Česima, a Poljaci vjerovatno za drugi krug. Iako je igrala sa drugom postavom, vidljiva je razlika u kvalitetu, radi se o odbojkaškoj velesili. Ali, eto, mi smo pružili naš maksimum, možda u ovom trenutku nismo mogli više, ali smatram da se nismo obrukali, da smo odigrali dobru utakmicu, pogotovo mi iz druge postave, koji nismo imali priliku mnogo da igramo u prethodnim utakmicama", rekao je Minić.

Srijeda je dan odmora za naše odbojkaše, koji će odraditi dva treninga, a u četvrtak igraju odlučujući duel sa Česima, na sve ili ništa.

"Protiv Češke ćemo svi dati sve od sebe, da produžimo ovo prvenstvo i odigramo još makar tu jednu utakmicu u Antverpenu i pokažemo se u što boljem svjetlu", dodao je Minić.

Bonus video: