Preko 700 karatista u nedjelju u "Morači" na 3. Kupu šampiona

Na sedam tatamija, u nedjelju će se u borbama i katama nadmetati karatisti svih uzrasta
612 pregleda 0 komentar(a)
KK Omladinac
KK Omladinac

Karate klub Omladinac preduzeo je sve da predstojeći međunarodni turnir Kup šampiona bude dobro organizovan i najkvalitetniji do sada, saopštio je organizator takmičenja.

Turnir će biti održan 22. septembra u dvorani "Morača", a kako je najavljeno okupiće više od 700 boraca iz 50 klubova regiona.

Navodi se da je do danasosim crnogorskih klubova, potvrđen dolazak ekipa iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Makedonije, Kosova i Turske.

Najavljeno je učešće osvajača medalja sa najvećih svjetskih i evropskih takmičenja, u svim starosnim kategorijama.

Turnir će okupiti karatiste u svim starosnim kategorijama, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno, a takmičenje će biti održano na sedam tatamija.

Predsjednik Omladinca Nikola Raković kazao je da će Kup šampiona biti treći turnir koji podgorički klub organizuje.

On je podsjetio da je prvi organizovan 2008. povodom 35 godina postojanja, a drugi deset godina kasnije, na 45. rođendan kluba.

"Nastojali smo da turnir ima svoj nivo, da damo doprinos trofejnoj istoriji našeg kuba, ali i Karate savezu kao i uošte sportu Crne Gore. Potrudićemo se da turnir organizujemo u nivou rezultata koji postižu naši takmičari", rekao je Raković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je klub završio sve pripreme i da je sve spremno za start turnira.

Član Upravnog odbora, Emil Đokić zahvalio se sponzorima koji su pomogli turnir i medijskim sponzorima.

"Hvala svima koji su nam pomogli da organizujemo turnir i da već danas mogu da kažem da je sve spremno. Ubijeđen sam da ćemo biti dobri domaćini i da će se svi gosti vratiti sa lijepim utiscima", rekao je Đokić.

Saopšteno je da je organizator, u konsultaciji sa crnogorskom sudijskom organizacijom, odlučio da uz domaće angažuje i međunarodne sudije.

Kadetski prvak svijeta i juniorski vicešampion Evrope, Bojan Bošković očekuje jaku konkurenciju na podgoričkom turniru.

"Neće nam biti lako. Dolazi dosta takmičara iz regiona, izuzetno kvalitetnih. Biće mi dobar test, pogotovo jer dolaze i neki sa kojima ću se sresti na Svjetskom prvenstvu u Čileu", kazao je Bošković.

Srebrna sa juniorskog prvenstva u Alborgu, Milena Jovanović kazala je da je turnir dobra provjera za Čile.

"Prilika da vidimo dokle smo u odnosu na rivale. Biće prilika da se pred svojim navijačima predstavimo na najbolji način i napravimo dobru uvertiru za Čile", kazala je Jovanović.

Saopšteno je da će pobjednik turnira dobiti novčanu nagradu od 500 eura, drugoplasiranom će pripasti 300, a trećeplasiranom klubu 200 eura.

"Organizaciju turnira pomogli su Glavni grad, kao i komapnije Podgorica, Ivento, Bemax, CEDIS, Soho group, JUB Crna Gora, Skijališta Crna Gora, IRF Crna Gora, DULW D Trade, štamparija Obod, Aqua bianca, Aqua viva, hoteli Ramada i Philia, Safety i Consulting Agency doo i Habitat", piše u saopštenju podgoričkog kluba.

Najavljeno je da će karatisti Omladinca nastupiti u svim uzrasnim kategorijama, u borbama i katama, ali da se njihov rezultat, kao domaćinu, neće bodovati za rang listu.

Prošle godine trofej su osvojili karatisti Bara.

Početak turnira u dvorani sportskog centra Morača zakazan je za deset sati, dok će u 13 sati biti svečano otvaranje.

Bonus video: