PODRŠKA NAJBOLJIMA

Bojani i Bojanu stipendije od Crnogorskog olimpijskog komiteta

Karatista Omladinca Bojan Bošković i bokserka Budve, Bojana Gojković, najbolji su mladi sportisti Crne Gore
888 pregleda 0 komentar(a)
COK
COK

Crnogorski olimpijski komitet (COK)  uradiće sve da biseri crnogorskog sporta Bojan Bošković i Bojana  Gojković postanu vrhunski sportisti i osvajaju medalje na najznačajnijim  evropskim i svjetskim takmičenjima, kazao je predsjednik te asocijacije  Dušan Simonović. 

On je potpisao danas stipendijske ugovore sa najboljim mladim sportistima Crne Gore za prošlu godinu,  karatistom Bojanom Boškovićem i bokserkom Bojanom Gojković. 

„Želimo da pomognemo njihov razvoj.  To nijesu velika sredstva, već želimo da skrenemo pažnju na njih. Malu nagradu odredili smo i za njihove trenere. To je samo da znate da  cijenimo vaš rad. Ima talenata, ali treba imati strpljenja i puno rada. Entuzijazam u sportu je bitan, bez njega nema ni rezultata. Tu novac ne  pomaže”, kazao je Simonović. 

On je naglasio da je saradnja sa  savezima dobra, ali i da može biti još bolja. “Kroz Zakon o sportu i  memorandum koji smo ponudili Vladi na usvajanje osposobićemo COK da bude  u punoj funkciji, koji treba da ima i zaslužuje“, rekao je Simonović. 

On je čestitao na uspjesima Boškoviću i Gojković, navodeći da od njih očekuje još bolje rezultate. 

“Bojanini nastupi su fascinantni, njeno samopouzdanje, vjera i napor su nestvarni. Od Bojana očekujem i više, treba da nastavi sa još većim žarom. Njegovo vrijeme brzo dolazi i njegovi rezultati bi brzo trebali da budu vidljivi. Znam da može i da hoće, kao i da postoje prepreke, ali tu smo da ih zajedno rješavamo”,  kazao je Simonović. 

On je dodao da će stipendije biti isplaćene za cijelu 2019. godinu. 

Bošković se zahvalio COK na podršci, navodeći da će se sve učiniti da na prvom velikom takmičenju Crnoj Gori donese medalju. 

“Sve je podređeno Svjetskom prvenstvu u Čileu. Radimo naporno i nadamo se najboljem”, kazao je Bošković. 

Gojković očekuje da će zlatni niz sa šampionata Evrope nastaviti i sljedeće godine pred svojim navijačima. 

“Treniramo i pripremamo se. Sve je  podređeno EP naredne godine. Nadam se da će biti održano u Budvi i da ću  pred svojom publikom osvojiti još jednu medalju”, kazala je Gojković. 

Gojković je ove godine odbranila  titulu juniorske prvakinje Evrope, a slavila je na turnirima u Somboru,  Stokholmu, Moskvi i Rigi Predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić, kazao  je da je COK najbolji primjer kako se podržava jedan sport. 

“Ne samo ove godine, već i godinama u nazad, bili smo prepoznati kao sport u koji treba ulagati. Ove godine  imamo maksimalnu podršku. COK je isfinansirao Premijer lige, koje su  nama kvalifikacione za naša dva takmičare, pored stipendija koja  dobijaju”, kazao je Krstajić. 

On je naglasio da su stipendije  potvrda da Bošković i Gojković mogu da računaju na COK.

 Predsjednik  Bokserskog saveza, Blažo Šaranović zahvalio se COK što je prepoznao  rezultate BK Budve i na podršci u kandidaturi Budve i Crne Gore za  organizatora EP za mlade. 

“Nadam se da ćemo uspjeti da dobijemo  organizaciju, to bi bio iskorak za crnogorski boks i državu Crnu Goru”,  kazao je Šaranović. 

Trener Budve, čija je Gojković članica, Nikola Ružić kazao da je EP ogroman projekat, navodeći da u omladinskoj konkurenciji Crna Gora ima kvalitetne takmičare. 

“Gojković je predvodnica te  generacije, u kojoj je Petar Liješević, osvajač bronzane medalje. Uz  njih će biti kompletna ekipa u svim kategorijama. To će im biti vjetar u  leđa da se prikažu najboljem svjetlu pred svojom publikom. Bitno je da  kroz EP napreduju, da radimo na popularizaciji boksa”, kazao je Ružić. 

On se zahvalio COK na stipendiji i  nagradi, navodeći da, kada se imaju dva bisera sporta, mora se stati iza  njih da ne bi bilo kasnije da ostanu nedorečeni.

Preporučujemo za Vas