Kostić novi primač “plavih”

Makedonac novo je pojačanje Odbojkaškog kluba Budućnost Bemax
988 pregleda 1 komentar(a)
Luka Kostić
Luka Kostić
Ažurirano: 03.10.2019. 09:54h

Makedonac Luka Kostić novo je pojačanje Odbojkaškog kluba Budućnost Bemax.

Momak koji 12. oktobra puni 18 godina, igra na poziciji primača servisa, a u Podgoricu je stigao iz skopskog Vardara, gdje je i ponikao.

Član je kadetske i juniorske reprezentacije Makedonije, a bio je na pripremama i seniorske selekcije, i do posljednjeg dana je bio u konkurenciji za tim koji je nastupio na Evropskom prvenstvu.

Potpisao je ugovor na dvije godine.

"Cilj nam je bio da u primačkoj liniji imamo njega i Nemanju Peruničića, mlade igrače, što je, inače, i politika kluba. Kostića sam ispratio na juniorskoj Balkanijadi, a kolega Srđan Popović na kadetskoj, a informacije o njemu smo dobili i od kolega iz Makedonije. Imao je ponudu Vojvodine i Partizana, kao i jednog francuskog drugoligaša, ali je odabrao Budućnost. Pošto je igrao proitiv naš na juniorskoj Balkanijadi, gdje je bilo 10 igrača iz Budućnosti, svidjela mu se ta priča, htio je da bude dio te ekipe - rekao je za "Vijesti" Zoran Vukčević, direktor Budućnost Bemaxa.

Prije Kostića, u Budućnost je iz Jedinstva stigao mladi srednji bloker Matija Ćinćur.

Ljetos su ekipu napustili primač Srećko Ristić, srednji bloker Blažo Milić (otišao u Budvu) i tehničar Aldin Oković. Budućnost, tako, treba još da riješi pitanje tehničara.

"Pokušaćemo to da riješimo što prije. Treba nam dizač koji će moći da iznese mladu ekipu. Pored igračkih kvaliteta, prevagu u izboru tehničara odnijeće i ljudski kvaliteti, jer će morati da svojim igrama i odnosom da "uobliči" tu mladu ekipu", dodao je Vukčević.

Budućnost će danas odigrati prvi kontrolni meč u pripremnom periodu, a u "Morači" od 18 sati gostuje bjelopoljsko Jedinstvo.

Naredne sedmice će Podgoričani gostovati Vardaru i igrati na međunarodnom turniru u Strumici.

Bonus video: