IGRALO SE IZ PODGORICE I BEOGRADA

Šah putem interneta: Srbija pobijedila Crnu Goru

Ekipe su brojale po 10 takmičara različitih uzrasta do 16 godina starosti - po pet djevojčica i pet dječaka
766 pregleda 1 komentar(a)
Šah putem interneta
Šah putem interneta
Ažurirano: 05.10.2019. 20:40h

Mlada selekcija Srbije pobijedila je Crnu Goru 5,5:4,5, u šahovskom meču putem interneta, koji je danas organizovao Šahovski  klub ‘’Dijagonale’’ iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke Crne Gore u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore (Elektrotehnički fakultet) u okviru Otvorenih dana nauke.

Za ekipu Crne Gore pobjede su izborili Vuk Miletić, Milo Pobor, Nikša Dragićević i Milena Mosurović, remizirala je Iva Vučković.

Izgubili su Mateja Popović, Selena Zindović, Anastasija Mandić, Milan Čurović i Luka Drašler.

Ekipe su brojale po 10 takmičara različitih uzrasta do 16 godina starosti - po pet djevojčica i pet dječaka. Tempo po kojem se meč igrao bio je 25 minuta po igraču uz dodatak od 10 sekundi.

"Učesnike meča u Podgorici i Beogradu pozdravili su Đurđina Bulatović iz Ministarstva nauke (direktorica festivala Otvoreni dani nauke) , Radmila Milošević, predsjednica šahovskog kluba ‘’Dijagonale’’, Jovan Milović, predsjednik Šahovskog saveza CG i velemajstor Milan Draško. Iz Beograda, putem skajpa mladima su se obratili funkcionerka Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja Republike Srbije, Dušan Cogoljević, predsjednik Šahovskog saveza Srbije i Milorad Branković, predsjednik šahovskog kluba ‘’Delfin’’, navodi se u saopštenju.

Kao prateći program u sali za igru upriličena je izložba vodećih crnogorskih šahistkinja i šahista a odštampana je i brošura o crnogorskom šahu i šahistima sa njihovim kraćim biografijama.