Marko se nije predozirao, on je ubijen: Nova priča o tragičnoj smrti italijanskog bicikliste

Pantani, pobjednik Điro d'Italija i Tur d' Fransa 1998. godine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi 2004. godine
1838 pregleda 0 komentar(a)
Marko Pantani
Marko Pantani

Jedan od najomiljenijih italijanskih sportista, biciklista Marko Pantani je ubijen, kazao je čovjek koji mu je, navodno, prodao posljednju dozu kokaina.

Fabio Miradosa, osuđivani narko diler, prvi put se pojavio u javnosti nakon 15 godina ćutanja u dokumentarnom filmu koji će biti prikazan večeras u Italiji.

Pantani, pobjednik Điro d'Italija i Tur d' Fransa 1998. godine, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi 2004. godine. Imao je samo 34.

Istraga je, zvanično, pokazala da je Pantani umro od prevelike doze kokaina, ali diler Miradosa sumnja u zvaničnu verziju.

"Marko nije umro od kokaina, Marko je ubijen", rekao je Miradosa.

On, međutim, kaže da ne zna ko bi to mogao da uradi.

I Pantanijeva majka Tonina je više puta tvrdila da je Marko ubijen.

"U sobi je bio još neko. On je natjeran da uzima kokain u toj mjeri. Ko je to uradio? Zašto?", rekla je nedavno na "Gazetu delo sport".

Pantani je 1999, godinu nakon "duple krune", diskvalifikonav sa Đira zbog krvnog dopinga, a sumnjalo se i da je tokom karijere koristio i EPO.

U izvještaju komisije francuskog Senata iz 2013. godine navodi se da je njegov uzorak sa Tura 1998. godini, koji je isprva bio negativan, ponovo kontrolisan 2004. i da je dao pozitivan rezultat, odnosno pokazao da je Pantani bio dopingovan.

Bonus video: