„Sirene” će igrati hrabro, pa šta bude

Odbojkašice Luke Bar večeras u „Topolici” (18) dočekuju Vašaš u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona
293 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Luke Bar
Odbojkašice Luke Bar

Nakon dvije godine pauze, odbojkašice Luke Bar vraćaju se na evropsku scenu, ponovo u kvalifikacijama za Ligu šampiona (u sezoni 2016/17. su na startu ispale od estonske Kohile).

Rival izabranica Vladimira Milačića u prvom kolu je mađarski šampion Vašaš, koji je u protekloj sezoni prekinuo šestogodišnju dominaciju Bekeščabe, čiji su dres nosile crnogorske odbojkašice Ksenija Ivanović, Tanja Bokan i Nikoleta Perović.

"Čeka nas interesantna utakmica za gledanje. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da vide kvalitetnu ekipu, koja je projektovana da ove godine igra grupnu fazu Lige šampiona. Nadam se da će ljubitelji odbojke uživati, a mi da ćemo pružiti dostojan otpor i dobru igru protiv favorizovanog Vašaša", kazao je Milačić z Barinfo.

Luka Bar je do sada odigrala prvenstvenu utakmicu protiv Albatrosa (3:0), dok je Vašašu ovo prvi meč u sezoni.

"Trebalo bi da izađemo i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku, odnosno prije svega pružimo hrabru igru. Svakako da se podrazumijeva da damo sve od sebe i pružimo dobru predstavu za naše navijače. Ukoliko nam se ukaže bilo kakva šansa za pozitivan rezultat, mislim da ćemo znati da je iskoristimo - zaključio je šef stručnog štaba Luke Bar.

U Vašašu igra pet internacionalki, po jedna odbojkašica iz Danske, Slovačke, Brazila, Azerbejdžana i Srpkinja Sanja Kaličanin, srednja blokerka.

"Ne očekuje nas lak posao, ovo nam je prvi meč, ali smo u Crnu Goru stigli spremni", rekao je trener Vašaša Jakub Glusak.

Strateg Mađarica je upoznat i sa rivalom.

"Luka Bar ima veoma mladu ekipu, sa dvije odlične igračice, na poziciji korektora (Dijana Vuković) i primača servisa, koja je visoka 195 centimetara (Milena Burzanović). Analizirali smo njihovu igru, imaju i slabosti, i tome ćemo prilagoditi našu taktiku. Ako uspijemo u tome, možemo do pobjede u Baru, što nam je cilj", dodao je Glusak.

Utakmica u Baru počinje u 18 sati. Revanš je za sedam dana u Mađarskoj. Pobjednik će u 2. kolu igrati sa boljim iz dvomeča Partizani (Albanija) - Jedinstvo Brčko (BiH).

Bonus video: