OSMANKAČ I STOJANOVIĆ BILI PREDAVAČI

Održan seminar za odbojkaške trenere

S obzirom na to da je seminar bio licencnog karaktera, svi koji su prisustvovali ovom seminaru mogu aplicirati za dobijanje trenerske licence za takmičarsku sezonu 2019/20
538 pregleda 1 komentar(a)
Seminar odbojkaških trenera
Seminar odbojkaških trenera

Danas je u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici održan licencni seminar za odbojkaške trenere, u organizaciji Trenerske organizacije OSCG.

Uvodnim obraćanjem, prisutne su pozdravili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore Cvetko Pajković i predsjednik Trenerske organizacije OSCG Veselin Vuković.

Predavači na seminaru bili su dr Nedžad Osmankač, profesor na fakultetu u Novom Sadu i nekadašnji član stručnog štaba odbojkaške reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000.godine i profesor dr Marko Stojanović, profesor fakulteta za fizičku kulturu u Novom Sadu. Učešće na Seminaru uzelo je preko 50 crnogorskih odbojkaških trenera.

Seminar je obuhvatao petočasovno izlaganje teorijskog i praktičnog dijela u kom su predavači prezentovali:

- vrste bloka, individualne i grupne taktike blokiranja - dr Nedžad Osmankač;

- Prehabilitaciju/novu metodu prevencije povreda mladih odbojkaša i odbojkašica - prof dr Marko Stojanović.

S obzirom na to da je seminar bio licencnog karaktera, svi koji su prisustvovali ovom seminaru mogu aplicirati za dobijanje trenerske licence za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Prije samog početka teorijskog dijela seminara, Osmankač je poklonio predsjedniku Trenerske organizacije Veselinu Vukoviću svoju knjigu “ODBOJKA, umeće koučinga”, koju je juče predstavio javnosti u Novom Sadu.

U demonstraciji vježbi iz praktičnog dijela učestvovale su mlade odbojkašice “Morače”.