Trofeji nijesu realnost, „plavi” ciljaju dva finala

Odbojkaši Budućnosti u podmlađenom sastavu dočekuju start nove sezone i prednost u borbi za trofeje daju šampionu Budvi
800 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Slikaro
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Slikaro

Odbojkaši Budućnosti novu sezonu, koja počinje za vikend, dočekuju sa mlađim timom nego lani. Redove prošlogodišnjeg poraženog finaliste plej-ofa su napustili dvojica iskusnih igrača, primač Srećko Ristić (otišao u Radnički iz Kragujevca) i naš reprezentativni srednji bloker Blažo Milić (Budva), a otišao je i 23-godišnji tehničar Aldin Oković (Jedinstvo Brčko).

Zasada su stigli 16-godišnji srednji bloker Matija Ćinćur (iz bjelopoljskog Jedinstva) i 18-godišnji makedonski primač Luka Kostić. Čeka se još samo dolazak tehničara...

"Trenutno imamo dizače koji su 2002. (Danilo Dubak) i 2003. godište (Relja Nikčević). To nije realno, ovoj ekipi treba iskusan dizač, koji pored tehničkih kvaliteta mora da ima i dobre ljudske osobine, da bi ovaj mladi tim okupio oko sebe i tako doprinio njihovom još boljem razvoju. Ima kontakata, nadamo se da ćemo vrlo brzo imati neko rješenje", kazao je za “Vijesti” Zoran Vukčević, direktor Budućnosti.

Trener Balša Radulović, u čijem timu je 11 juniorskih reprezentativaca (10 ih je ljetos osvojilo titulu prvaka Balkana), koje predvode Milutin Pavićević i Nemanja Peruničić (bio je i u senorskoj selekciji koja je nastupila na Evropskom prvenstvu), ističe da je još prije dvije godine, na promociji za novog trenera, kazao da je “svjestan veličine kluba i tereta koje nosi pozicija trenera, jer je klub dužan uvijek da juriša na trofeje”.

"Ove sezone treba biti realan i kada se pogleda naš sastav i sastavi drugih ekipa, prije svega mislim na ekipu Budve, nije realno očekivati trofeje. Sačuvali smo svu svoju djecu koja posjeduju talenat i njima priključili dva mlađa igrača sa strane, tako da imamo izuzetno potentnu ekipu koju treba da krasi homogenost, energija i želja za nadigravanjem, a iz toga će izaći i dobar rezultat. Za ovu sezonu to bi bilo igranje oba finala, u prvenstvu i Kupu. Želja svih nas u klubu je da ta djeca, prije svega, individualno naprave korak naprijed u odnosu na prethodnu sezonu, a siguran sam da će iz ovog sastava par igrača u narednom periodu biti standardni članovi naše seniorske reprezentacije, što bi bio i naš najveći uspjeh", rekao nam je trener Balša Radulović.

Balša Radulović
Balša Radulović(Foto: Slikaro)

Budućnost je proteklog vikenda boravila u Makedoniji, odigrala kontrolni meč protiv Vardara, te turnir u Strumici i upisala pobjedu i dva poraza.

"Odigrali smo za nas jedan vrlo koristan turnir u Makedoniji, na kojem smo se sastajali sa dosta iskusnijim ekipama od naše i odigrali par utakmica koje će nam sigurno dosta značiti. Rezultat nam nije bio u prvom planu već smo se trudili da što bolje uigramo našu mladu ekipu, i mislim da smo u toj zamisli uspjeli", rekao je kapiten Budućnosti, Nemanja Peruničić.

Kako je kazao Radulović, “sjenku na kompletnu pozitivnu sliku koju nosimo iz Makedonije bacila je samo povreda primača Kostića”.

"Povreda će ga odvojiti od terena minimum nedjelju dana, a već u prvom kolu gostujemo šampionu i najkvalitetnijoj ekipi u predstojećoj sezoni, ekipi Budve", zaključio je Radulović.

Bemax je prepoznao uspješan rad sa mladima

Budućnost će ove sezone imati novog sponzora, kompanija Bemax, koja je u prošlosti već sponzorisala odbojkašice Budućnosti i odbojkaše Jedinstva. Ugovor je potpisan na godinu.

"Sigurno da raduje da je jedna tako renomirana firma prepoznala naš uspješan rad za mladim igračima, sa djecom, koji će tek da da rezultate u budućnosti, u seniorskoj reprezentaciji, kao što je dalo rezultat u juniorskoj. To je i naša politika kluba, i pokušavamo da svi mladi igrači produže ugovore, kako bismo sljedeće godine igrali MEVZA ligu (Srednjoevropska liga), a imamo obećanja da ćemo biti podržani u tome. A to je liga kroz koju najbolje stasavaju mlađi igrači", rekao je direktor “plavih” Zoran Vukčević.

Vukčević ističe da je šampion Budva “dovela puno kvalitetnih pojačanja, a pojačalo se i Jedinstvo”.

"U predstojećoj sezoni imamo obavezu, kao i svake godine, da igramo najbolje što možemo i pokušamo da u utakmicama protiv jakih protivnika sazrijevamo kao tim. Neće biti lako igrati ni u Baru, jer je Mornar sastavljen od iskusnih igrača, tako da se iskreno nadam da će liga, takva kakva jeste sa toliko klubova, biti kvalitetnija nego prošle sezone", dodao je Vukčević.

Bonus video: