Boškoviću izmaklo zlato u Rimu

Bošković i braća Marko i Mladen Jokmanović su iz Rima donijeli pet medalja
684 pregleda 0 komentar(a)
džiu-džicu, Foto: Brazilska džiu-džicu
džiu-džicu, Foto: Brazilska džiu-džicu
Ažurirano: 25.10.2019. 11:09h

Crnogorski borci u brazilskoj džiu-džicu, Srđan Bošković i braća Mladen i Marko Jokmanović, uspješno su završili "Rim open" i potom Evropsko prvenstvo u Drevnom gradu.

Tradiciju dobrih rezultata na tim takmičenjima u Rimu krunisali su sa pet medalja.

Na "Roma openu" na je u teškoj kategoriji crnih pojaseva srebrnu medalju osvojio Mladen Jokmanović.

Jokmanović je u finalu pri rezultatu 0-0 morao da prihvati odluku sudija koji su izglasali prednost za takmičara iz Portugala.

Srđan Bošković nastupio je u diviziji braon pojaseva i uspio da dva puta dođe do bronzanog odličja, prvo u težinskog kategoriji do 88 kg a potom i u apsolutnoj (open) kategoriji.

U kategoriji ,,lakaša“ crnih pojaseva nastupio je Marko Jokmanović, koji je uprkos dobrom startu zaustavljen u četvrtfinalu.

Na prvenstvu Evrope u disciplini No Gi (bez kimona) najbolji učinak imao je Srđan Bošković u poluteškoj kategoriji braon pojaseva i apsolutnoj (open) kategoriji.

Bošković je u kategoriji, preko predstavnika Izraela i Francuske, došao do finala u kojem ga u pohodu na zlato zaustavio španski reprezentativac, dok je u open kategoriji takođe osvoio srebro, ali nakon, kako Podgoričani navode, veoma neobičnoj sudijske odluke.

"Računali smo na makar jedno zlato od tri finala, ali je konkretno u finalu open kategorije zatekla veoma neuobičajena sudijska odluka. Sudija je, naime, odlučio da 30 sekundi prije kraja zbog pasivnosti diskvalifikuje oba borca. Stoga su Bošković i predstavnik Velike Britanije Lei Remedios, koji je bivši UFC borac, morali da podijele srebro što je prava rijetkost na veliki takmičenjima", navodi Mladen Jokmanović.

Na prvenstvu Evrope Mladen Jokmanović i Marko Jokmanović su zaustavljeni u četvrtfinalu težinskih kategorija u diviziji crnih pojaseva.

Ovom prilikom braća Jokmanović i Bošković, već iskusne sudije, takođe su obnovili sudijske licence na seminaru Svjetske federacije za brazilski džiu džicu (IBJJF).

Bonus video: