KARATE: SVJETSKO PRVENSTVO U ČILEU

Prvak svijeta - Bojan Bošković!

Karatista Omladinca je nakon kadetske u Španiji, osvojio i titulu prvaka svijeta u juniorima u Čileu
22862 pregleda 17 komentar(a)
Bojan Bošković u akciji
Bojan Bošković u akciji
Ažurirano: 25.10.2019. 21:42h

Najbolji mladi sportista Crne Gore, najbolji je i u svijetu - karatista podgoričkog Omladinca Bojan Bošković osvojio je zlatnu medalju u Santjagu. 

Bošković je u finalu kategorije do 68 kilograma u Čileu bio bolji od Rusa Danila Gretskova. Tako je Bošković nakon kadetskog 2017.godine, pravilan sportski razvoj, stručan rad i talenat krunisao i juniorskim svjetskim zlatom.

Bošković je za taktove crnogorske himne i zastave na najvećem jarbolu u Santjagu, redom rušio Urugvajca Fakunda da Silvu 3:1, Slovenca Tomaža Hudalesa 1:0, Italijana Danijelea de Viva 1:0 a u četvrfinalu sudijskim preglasavanjem Egipćanina Abdelrahmana Mohameda

U borbi za finale bio je bolji od Čeha Dominika Kočandrlea 3:2.

Bošković je u Santjagu nastavio sjajni rezultatski niz koji je počeo svjetskim kadetskim zlatom na Tenerifama prije dvije godine, da bi na Evropskom juniorskom prvenstvu bio srebrni i jedini je sportista iz Crne Gore izborio Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, gdje je bio peti.

"Ponosan  sam na ostvareni rezultat. Bilo je veoma teško, a do zlatne medalje  došao sam poslije šest dobijenih mečeva. Odličan je osjećaj biti  dvostruki prvak svijeta, u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Veliko  hvala mom klubu, Omladinac, treneru Žarku Rakoviću, drugovima iz  reprezentacije na podršci tokom takmičenja i selektoru Slobodanu  Vlahoviću. Hvala i Aerodromima Crne Gore, Crnogorskom olimpijskom  komitetu i Ministarstvu sporta", kazao je Bošković.

U nastupima juniora u borbama Boškovićevi reprezentaztivni drugovi nisu bili uspješni. Nemanja Jovović je u teškoj kategoriji izgubio od domaćeg finaliste Benajmina Nunjesa 2:1, a potom je izgubio i u prvom kolu repasaža. 

Milica Jeknić (- 53 kg) je izgubila prvu borbu, a njena trofejna drugarica iz selekcije i Omladinca, Milena Jovanović je u teškoj kategoriji preglasavanjem izgubila meč četvrtog kruga od bronzane Škotlanđanke Niam Džuner.

Dan ranije u borbama kadeta, karatista Bijele Nemanja Mikulić, osvojio je bronzanu medalju.

Sjutra će na tatami u Santjagu i naši repezentativci u uzrastu seniora do 21 godine. Selektor Žarko Raković računa na: Nenada Dulovića (Omladinac, - 60 kg), Stefanaa Gojčevića (Bar, - 75), Iliju Radonjića (Omladinac, - 84) i Vasilisu Bujić (Bar, + 68).

Preporučujemo za Vas