Babić Švajcarsku zamijenio Češkom

Nakon tri godine, crnogorski odbojkaški reprezentativac ima novi klub u inostranstvu
771 pregleda 0 komentar(a)
Luka Babić
Luka Babić

Nakon tri godine u švajcarskoj Ženevi, Luka Babić je odlučio da promijeni klub i zemlju u inostranstvu.

Crnogorski odbojkaški reprezentativac je potpisao za češki Blek volej Bekudi.

"Može se reći da sam se “kockao” sa čekanjem kluba ove godine. Iako su se ljetos otvarale opcije, nijedna mi nije bila toliko interesantna da bih potpisao ranije. Nakon ušuškane tri godine u jednom klubu, povrede i poprilično male minutaže na Evropskom prvenstvu, u Češku sam došao bez pretjeranih očekivanja, s informacijom (ili glasinom) da je već desetak igrača bilo na probi, na raznim pozicijama. Pomislio sam “što da ne, Evropa je uvijek privlačna”", rekao je za “Vijesti” bivši odbojkaš Budućnosti i Budvanske rivijere.

Klub iz Fridek Misteka, grada sa oko 60 hiljada stanovnika, prvoligaš je od 2016. godine. U prva tri kola je zabilježio pobjedu i dva poraza.

"Ambicije su nam da uđemo u plej-of, jer je relativno mlad klub, sa dobrom organizacijom, koja je bila primamljiva čak i legendi svjetske odbojke, Brazilcu Seržinju. Zasada mi se dopada rad trenera, legende češke odbojke, popularnog Kubale. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da ostvarimo zacrtani cilj. Klub ima svoju armiju navijača, atmosfera na prethodnim utakmicama koje sam gledao je bila odlična. Svaki poen je propraćen s velikom pažnjom", dodao je Babić.

Babić je bio dio reprezentacije, koja je u septembru debitovala na Evropskom prvenstvu.

"Nastup na EP je naš ostvaren san. Nastupili smo bez prevelikih očekivanja, ali sa željom da se pokažemo u što boljem svjetlu. Ostaje žal što nismo prošli u drugi krug koji smo priželjkivali, kad nam se već ukazala prilika i kada smo vidjeli da možemo", zaključio je Babić.

Bonus video: