FORMULA 1

Verstapen kažnjen, Lekler na pol poziciji u Meksiku

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Meksika vozi se večeras od 20.10 u Meksiko sitiju
1760 pregleda 0 komentar(a)
Šarl Lekler u bolidu Ferarija, Foto: Reuters
Šarl Lekler u bolidu Ferarija, Foto: Reuters

Vozaču Red Bula Maksu Verstapenu oduzeta je pol pozicija na današnjoj trcu Formule 1 za Veliku nagradu Meksika, pošto nije usporio kada su istaknute zastave upozorenja tokom kvalifikacija.

Verstapen je kažnjen dodavanjem tri mjesta na plasman i počeće trku sa četvrtog mjesta. Na pol poziciji će biti Šarl Lekler iz Ferarija, pored njega u prvom redu biće timski kolega Sebastijan Fetel, a sa trećeg mjesta startovaće aktuelni šampion Luis Hamilton iz Mercedesa.

Verstapen nije usporio kada su istaknute žute zastave upozorenja, nakon što je vozač Mercedesa Valteri Botas udario u ogradu.

Ispred Verstapena Fetel je usporio, a poslije kvalifikacija rekao je da ga je to koštalo pokušaja da ostvai najbolje vrijeme.

Hamilton je u poslednjem krugu kvalifikacija popravio vrijeme, on je vozio iza Botasa, ali je usporio u poslednjem sektoru, kada su istaknute žute zastave.

Redari nisu odmah istražili incident, iako se na snimku moglo vidjeti da je Verstapen prošao Botasov bolid i da nije usporio. On je priznao na konferenciji za novinare da je vidio da je Botas udario u ogradu, ali da nije usporio, nakon čega je pozvan na razgovor kod redara.

Hamilton bi u Meksiku mogao da osvoji šestu šampionsku titulu, ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa. On u Meksiku nije završio na podijumu od 2016. godine, ali je poslednje dvije godine upravo u toj trci osvajao šampionske titule.

Botas će startovati sa šeste pozicije.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Meksika vozi se večeras od 20.10 u Meksiko sitiju.