Ruske atletičarke suspendovane zbog dopinga

Sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendovao je sprinterku Guščinu na četiri godine, a skakačicu u dalj Kljaštornaju na dvije
844 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2019. 19:10h

Ruske atletičarke Julija Guščina i Ana Kljaštornaja suspendovane su zbog dopinga, saopštio je danas Atletski savez Rusije, a prenosi agencija Beta.

Kako se navodi, Sud za sportsku arbitražu (CAS) suspendovao je sprinterku Guščinu na četiri godine, a skakačicu u dalj Kljaštornaju na dvije.

Guščina je na Svjetskom prventsvu u atletici 2011. godine i Olimpijskim igrama godinu dana kasnije koristila zabranjenu supstancu turinabol. Naknadnim testiranjem utvrđeno je da je bila dopingovana.

Njoj su oduzete medalje koje je osvojila u štafeti na Igrama u Pekingu 2008. godine i četiri godine kasnije u Londonu, pošto su članice štafete bile pozitivne na doping.

Kljaštornaja je suspendovana zbog korišćenja turinabola od Igara 2012. godine, kada se takmičila pod imenom Ana Nazarova.

Od kada je MOK počeo da testira uzorke iz 2008. i 2012, više od 30 ruskih takmičara u raznim sportovima bilo je pozitivno. Oni su tako izgubili više od 30 olimpijskih medalja, a najviše u atletici.

Bonus video: