Istorijska titula za Vašington u finalu za pamćenje

Nešnalsi su, nakon preokreta, rano jutros u Hjustonu slavili sa 6-2 protiv ekipe Astrosa u sedmoj, odlučujućoj utakmici 115. Svjetske serije
852 pregleda 0 komentar(a)
Slavlje ekipe Vašingtona, Foto: Reuters
Slavlje ekipe Vašingtona, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2019. 10:45h

Vašington Nešnalsi, bejzbol tim iz glavnog grada SAD, osvojili su prvi pehar MLB prvaka u istoriji kluba, u jednoj od najneobičnijih završnica sezone koju ljubitelji tog sporta pamte.

Nešnalsi su, nakon preokreta, rano jutros u Hjustonu slavili sa 6-2 protiv ekipe Astrosa u sedmoj, odlučujućoj utakmici 115. Svjetske serije, koja će ostati upamćena po tome što je u svih sedam mečeva slavio gostujući tim.

Favorizovani Hjuston je pohod na drugu titulu u posljednje tri sezone otvorio sa dva iznenađujuća poraza na domaćem terenu, da bi potom slavili u tri vezana susreta u Vašingtonu.

Ipak, Nešnalsi su pobjedom u šestoj utakmici izborili „majstoricu“, predvođeni Stivenom Strasburgom, koji je postao prvi bacač od Rendija Džonsona 2001. godine sa pet pobjeda u plej-of mečevima. Strasburg je zbog ovog podviga sinoć i nagrađen priznanjem za najkorisnijeg igrača finalne serije.

Maks Šercer, koji je propustio peti meč finala zbog povrede, dobio je lopticu u odlučujućoj utakmici i priliku da po drugi put slavi protiv Hjustona u seriji. Domaći su vodili sve do posljednje trećine meča sa 2:0, da bi najprije Entoni Rendon smanjio na 2:1, a zatim Haui Kendrik upotpunio preokret houm ranom, koji je gostima donio dva poena za vođstvo koje nisu ispustili do kraja. Konačnih 6:2 za Nešnalse postavio je Adam Iton singlom za dva poena.

Vašington je osvajanjem prve titule u istoriji franšize, koja od 2005. i selidbe Montreal Eksposa igra u glavnom gradu SAD, potukao prognoze u susret sezoni, kada su ostali bez zvijezde tima, Brajsa Harpera, koji je potpisao ugovor vrijedan 330 miliona dolara sa Filadelfijom.

Bonus video: