Demolirali klub, razbili opremu: Urugvajski ragbisti "proslavili" eliminaciju za SP

Proslava se otela kontroli pa su se Urugvajci počeli nasilno ponašati prema ostalim gostima, razbijati inventar, udarali su po zidovima, a razbili su i opremu DJ-u
897 pregleda 0 komentar(a)
Ragbisti Urugvaja, Foto: Naoya Osato
Ragbisti Urugvaja, Foto: Naoya Osato
Ažurirano: 01.11.2019. 11:52h

Noćni klub u japanskom gradu Kumamoto podnio je kaznenu prijavu protiv urugvajskih ragbista zbog uništavanja inventara i nasilničkog ponašanja.

Urugvajski ragbisti su nakon poraza od Velsa (13:35), ispadanje sa svjetskog prvenstva proslavili u jednom noćnom klubu u Kumamotu.

Proslava se otela kontroli pa su se Urugvajci počeli nasilno ponašati prema ostalim gostima, razbijati inventar, udarali su po zidovima, a razbili su i opremu DJ-u.

Šteta je procijenjena na oko 40.000 dolara.

"Vlasnik je razočaran i ljut jer su ragbisti napustili objekt bez izvinjenja," kazao je advokat, koji je dodao kako vlasnik također razmišlja i o podnošenju kaznene prijave zbog nanošenja povreda jednom od članova osoblja.

Oglasila se i Međunarodna tagbi federacija (IRFB) izvinivši se zbog incidenta.

"Ovaj slučaj je vrlo razočaravajući i ne odgovara poznatom duhu turnira," navodi se u saopštenju IRFB-a.

Reprezentacija Urugvaja osvojila je posljednje mjesto u grupi D svjetskog prvenstva u Japanu s jednom pobjedom i tri poraza.

SP završava ovoga vikenda. U petak je na rasporedu susret za treće mjesto između Velsa i Novog Zelanda, a dan kasnije je finale između Engleske i Južne Afrike.

Bonus video: