Botasu pol pozicija u trci za Veliku nagradu SAD

Hamilton i Botas se bore za šampionsku titulu. Britanac je u prednosti i na korak je od osvajanja šeste titule, pošto mu je za to potrebno da osvoji četiri boda u trci, bez obzira na plasman Finca
1023 pregleda 0 komentar(a)
Valteri Botas, Foto: BETA/AP
Valteri Botas, Foto: BETA/AP

Valteri Botas startovaće sa prve pozicije u nedjeljnoj trci Formule 1 za Veliku nagradu SAD u Teksasu.

Vozač Mercedesa je bio najbrži u večerašnjim kvalifikacijama, ostvario je vrijeme od 1:32,029 minuta i osvojio je petu pol poziciju ove sezone, a prvu u SAD-u.

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel startovaće sa druge pozicije, pošto je bio sporiji od Botasa za 0,012 sekundi, dok je treći bio Maks Verstapen iz Red Bula sa 0,067 sekundi zaostatka.

Četvrti je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa zaostatkom od 0,108 sekunde, a peto mjesto zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton iz Mercedesa sa 0,292 sekunde zaostatka za timskim kolegom.

Sa šestog mjesta startovaće Aleksandar Albon iz Red Bula, a iza njega je dvojac Meklarena Karlos Sainc i Lando Noris, zatim Pjer Gasli iz ekipe Toro Roso i Niko Hulkenberg iz Renoa.

Hamilton i Botas se bore za šampionsku titulu. Britanac je u prednosti i na korak je od osvajanja šeste titule, pošto mu je za to potrebno da osvoji četiri boda u trci, bez obzira na plasman Finca.

Trka Formule 1 za Veliku nagradu SAD vozi se u nedjelju od 20.10 sati u Ostinu u Teksasu.

Bonus video: