Jovana Peković prva crnogorska džudistkinja sa titulom evropske prvakinje do 23 godine

Džudistkinja Akademika zablistala u Rusiji, čestitke ministra Janovića i Judo saveza
1842 pregleda 3 komentar(a)
Jovana Peković
Jovana Peković

Crnogorska džudistkinja Jovana Peković osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore potvrdila je da se radi o takmičarki najviše svjetske klase, kazao je sportski direktor Judo saveza, Srđan Mrvaljević.

On je u ime te asocijacije čestitao Jovani Peković uspjeh na šampionatu u Rusiji, njenoj porodici Džudo klubu Akademik i treneru Draganu Šćepanoviću.

"Peković je tim rezultatom postala prva devojka u istoriji Crne Gore koja je uspjela da osvoji medalju na prvenstvu Evrope do 23 godine. Time je još jednom potvrdila da se radi o takmičarki najviše međunarodne klase, koja uz adekvatne uslove i rad može ostvariti normu za Olimpijske igre u Tokiju", kazao je Mrvaljević u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je naglasio da Jovanin rezultat predstavlja pozitivan impuls, inspiraciju i motivaciju za sve koji žele da nastave da ujedinjuju crnogorsku džudo porodicu.

"Kako bi svi zajedno radeći u skladu sa zakonom vratili stari sjaj džudo sportu u Crnoj Gori, a našim najboljim sportistima omogućili adekvatan status, poštovanje i okruženje za pravljenje vrhunskih sportskih rezultata", kazao je Mrvaljević.

On je istakao da je Judo savez, uprkos činjenici da je ostao bez budžetskih sredtava, požrtvovanim, odgovornim i transparentnim radom, uspio da svojim najboljim sportistima obezbijedi kvalitetan međunarodni program priprema i takmičenja.

"To je rezultirao Jovaninom medaljom. Na tom putu Judo savez je imao podrsku i duguje zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Internacionalnoj džudo federaciji, kao i sponzorima saveza - Monteputu i Aerodromima Crne Gore", zaključio je Mrvaljević.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović čestitao je džudo reprezentativki Jovani Peković, stručnom štabu i rukovodstvu Judo saveza Crne Gore uspješan nastup i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore ruskom u Iževsku.

Janović je kazao da je evropska zlatna medalja veliki rezultat za Peković i crnogorski džudo.

"Navedena medalja je potvrda predanog rada naše reprezentativke i njenog tima i dokaz da se crnogorski džudisti vraćaju na veliku scenu, na čemu im iskreno čestitam", kazao je Janović.

On je istakao da je kao ministar posebno zadovoljan što je samo u posljednje dvije sedmice osvojeno pregršt medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava u mlađim kategorijama.

"Samim tim je i veći broj perspektivnih sportista i stipendista Ministarstva sporta i mladih", piše u čestitki Janovića.

Bonus video: