EVROPSKO PRVENSTVO DO 23 GODINE

Jovana Peković prva crnogorska džudistkinja sa titulom evropske prvakinje do 23 godine

Džudistkinja Akademika zablistala u Rusiji, čestitke ministra Janovića i Judo saveza
1791 pregleda 3 komentar(a)
Jovana Peković
Jovana Peković

Crnogorska  džudistkinja Jovana Peković  osvajanjem zlatne medalje na Evropskom  prvenstvu za mlađe seniore potvrdila je da se radi o takmičarki najviše  svjetske klase, kazao je sportski direktor Judo saveza, Srđan  Mrvaljević.  

On je u ime te asocijacije čestitao Jovani Peković uspjeh na šampionatu u  Rusiji, njenoj porodici Džudo klubu Akademik i treneru Draganu  Šćepanoviću.  

"Peković je tim rezultatom postala prva devojka u istoriji Crne Gore  koja je uspjela da osvoji medalju na prvenstvu Evrope do 23 godine. Time  je još jednom potvrdila da se radi o takmičarki najviše međunarodne  klase, koja uz adekvatne uslove i rad može ostvariti normu za Olimpijske  igre u Tokiju", kazao je Mrvaljević u izjavi dostavljenoj agenciji  MINA.  

On je naglasio da Jovanin rezultat predstavlja pozitivan impuls,  inspiraciju i motivaciju za sve koji žele da nastave da ujedinjuju  crnogorsku džudo porodicu.  

"Kako bi svi zajedno radeći u skladu sa zakonom vratili stari sjaj džudo  sportu u Crnoj Gori, a našim najboljim sportistima omogućili adekvatan  status, poštovanje i okruženje za pravljenje vrhunskih sportskih  rezultata", kazao je Mrvaljević.  

On je istakao da je Judo savez, uprkos činjenici da je ostao bez  budžetskih sredtava, požrtvovanim, odgovornim i transparentnim radom,  uspio da svojim najboljim sportistima obezbijedi kvalitetan međunarodni  program priprema i takmičenja.  

"To je rezultirao Jovaninom medaljom. Na tom putu Judo savez je imao  podrsku i duguje zahvalnost Ministarstvu sporta i mladih, Crnogorskom  olimpijskom komitetu, Internacionalnoj džudo federaciji, kao i  sponzorima saveza - Monteputu i Aerodromima Crne Gore", zaključio je  Mrvaljević.

Ministar  sporta i mladih Nikola Janović čestitao je džudo reprezentativki Jovani  Peković, stručnom štabu i rukovodstvu Judo saveza Crne Gore uspješan  nastup i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe  seniore ruskom u Iževsku.  

Janović je kazao da je evropska zlatna medalja veliki rezultat za Peković i crnogorski džudo.  

"Navedena medalja je potvrda predanog rada naše reprezentativke i njenog  tima i dokaz da se crnogorski džudisti vraćaju na veliku scenu, na čemu  im iskreno čestitam", kazao je Janović.  

On je istakao da je kao ministar posebno zadovoljan što je samo u  posljednje dvije sedmice osvojeno pregršt medalja sa svjetskih i  evropskih prvenstava u mlađim kategorijama.  

"Samim tim je i veći broj perspektivnih sportista i stipendista Ministarstva sporta i mladih", piše u čestitki Janovića.