Dvostruka olimpijska šampionka se povlači iz boksa: Boji se da izgubi vid

Adams je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojila zlato, a četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru odbranila je titulu u muva kategoriji. Ona je 2017. godine postala profesionalac i svjetski je šampion u WBO verziji
1443 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Adams, Foto: Reuters
Nikola Adams, Foto: Reuters

Dvostruka olimpijska šampionka Britanka Nikola Adams završila je boksersku karijeru zbog straha da bi mogla da izgubi vid.

"Obavjestili su me da će svaki dalji udar na moje oko vjerovatno dovesti do nepopravljivih oštećenja i gubitka vida", rekla je Adams za Jorkšir Ivning Post, prenio je BBC.

Adams je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojila zlato, a četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru odbranila je titulu u muva kategoriji. Ona je 2017. godine postala profesionalac i svjetski je šampion u WBO verziji.

"Ogromna mi je čast što sam predstavljala svoju zemlju, osvojiti dve zlatne olimpijske medalje, a zatim i šampionski pojas u WBO je ostvarenje snova. Ali, sve to se odrazilo na moje tijelo", navela je 37-godišnja bokserka.

Posljednji put borila se 28. septembra, kada je odbranila titulu u WBO verziji, u nerešenoj borbi protiv Meksikanke Marije Salinas.

Profesionalnu karijeru završila je skorom od pet pobjeda i jednom neriješenom borbom.

Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na raznim takmičenjima.

Bonus video: