Budvanke uspješno prošle testove u Moskvi

Sve tri crnogorske bokserke su uspješno prošle test borbe u Moskvi
799 pregleda 0 komentar(a)
Bokserke Budve u društvu Sofije Očigave, najtrofejnije ruske bokserke
Bokserke Budve u društvu Sofije Očigave, najtrofejnije ruske bokserke

Takmičarke bokserskog kluba Budva Tamara Radunović, Bojana Gojković i Nina Radenović sa uspjehom su završile 3. međunarodni bokserski kamp u Moskvi.

U Moskvi su,uz naše bokserke, sticale znanje i podizale formu i takmičarke iz Francuske, Finske, Švedske, Italije, Belgije, Mađarske, Norveške, Letonije, Grčke, Slovenije i zemlje domaćina, Rusije.

"U poslednja tri dana kampa bokserske su imale brojne test mečeve, u kojima nijesu proglašavane pobjednice. Konkurentkinje su bile sjajne, jer su učestvovale brojne osvajačice najprestižnijih takmičenja. Sve moje takmičarke su imale po tri meča, ili devet bespoštednih borbi. Seniorka Radunović je boksovala sa Valerijom Rodionovom četvorostrukom šampionkom Rusije i višestrukom osvajačicom evropskih medalja, zatim sa trofejnom Šveđankom Helenom Enval i Natalijom Sucigovom koja takodje ima medalju sa prvenstva Evrope", kazao je trener BK Budva Nikola Ružić.

I najtrofejnija crnogorska bokserska je imala rivalke po mjeri.

"Gojković je boksovala sa Anastasijom Kirienko koja je isto ove godine bila juniorska prvakinja Evrope, samo u kategoriji ispod, a i ostale dvije riavlke su bile iz Rusije, Dijana Atanasova i Polina Homjakova. Radenović se borila protiv Mađarice Olimpije Kiš, Letonke Katarine Marčenko i Ruskinje Ksenije Sergejine", obavijestio je Ružić, i dodao: "Veoma sam zadovoljan kampom u Rusiji, i dočekom domaćina. I naravno, više nego zadovoljan klvalitetom borbi mojih takmičarki. Nisu odstupale nimalo, čak u nekim segmentima su i bile bolje od trofejnih rivalki. Siguran sam da idemo dobrim putem i da će našim bokserkama borqavak u kampu biti dragocjeno iskustvo", zaključio je Ružić

Bonus video: