Mogli smo više u Holandiji, Evropsko prvenstvo mi neće ostati u lijepom sjećanju

Osvajanjem Superkupa, naš odbojkaš Marko Vukašinović uspješno počeo drugu sezonu u katarskom Al Rajanu, u razgovoru za "Vijesti" se prisjeća i šampionata Evrope
1291 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vukašinović
Marko Vukašinović
Ažurirano: 08.11.2019. 12:49h

Nakon Nikole Lakčevića (Vojvodina), Marko Vukašinović je drugi crnogorski odbojkaš koji je sezonu otvorio osvajanjem trofeja u Superkupu. Sa Al Rajanom je savladao šampiona “Police SC” sa 3:0 (25:21, 30:28, 25:22), i osvojio treći uzastopni trofej u Superkupu. Vukašinović je sa 16 poena bio najbolji poenter meča...

"Prezadovoljni smo što smo osvojili prvi trofej protiv velikog rivala. Iskreno, lakše nego što smo očekivali, jer je naš protivnik pojačan s dva iskusna igrača, legendom njemačke reprezentacije Johanom Šopsom i provjerenim Francuzom Gijoom Keskom. Igrali smo dobro, ali vjerujem da najbolje partije tek predstoje, jer nismo ni blizu prave forme", kaže Vukašinović za “Vijesti”.

Primač naše reprezentacije je u januaru stigao u klub iz Dohe, i sa Rajanom je prošle sezone osvojio četiri trofeja - Superkup, Katar kup, Emir kup i Arapski kup (Liga šampiona), dok je u prvenstvu bio drugi, iz “Police SC”. Ambicije su, kako kaže, velike i u ovoj sezoni.

Marko Vukašinović
Marko Vukašinović sa ekipom Rajana

"U domaćim takmičenjima jurimo sve titule, iako će posao biti još teži nego prošle godine, jer su sve ekipe bolje zbog povećanog broja stranaca. Branimo titulu i na Arapskom kupu, a daćemo sve od sebe i da poboljšamo prošlogodišnji rezultat u Azijskoj ligi šampiona, gdje smo prošle godine osvojili bronzu", dodaje Vukašinović.

Rajan će početkom decembra igrati klupsko prvenstvo svijeta, a Vukašinović će biti prvi crnogorski odbojkaš na ovom takmičenju.

"Jedva čekam da krene, osjećaj je sjajan, iako još nije počelo. Nije mala stvar biti u četiri najbolje ekipe na svijetu u ovoj godini i biti prvi Crnogorac koji će nastupati na tom takmičenju. Osjećaj ponosa je već tu, ali i obaveza da se pokažem u najboljem mogućem svjetlu".

Klub je bio zadovoljan sa našim odbojkašem i ponudio mu nastavak saradnje, a i Vukašinović je odlučio da nastavi u Rajanu.

"Napravili smo sjajne rezultate prošle sezone i u takvim okolnostima igrači su srećni i spokojni. Radi se odlično, prezadovoljan sam i radom sa trenerom koji je takođe u stručnom štabu seniorske reprezentacije Brazila (Karlos Eduaru Švanke). Ekipu krasi fantastična atmosfera i sve je to preduslov za još jednu uspješnu sezonu. Daćemo sve od sebe da bude još uspješnija nego prethodna".

Ističe da je Katar dobro mjesto za život.

"Ima mnogo stranaca, način života podsjeća na evropski, pa zaista nema ničega na šta bih se mogao požaliti. Ove godine mi se priključila i vjerenica Sara, pa je i time sve lakše", uz osmijeh je kazao Vukašinović, bivši igrač Budućnosti, Novog Pazara, švajcarskog Nafelsa i grčke Orestijade.

Marko Vukašinović
Marko Vukašinović

Mogli smo više u Holandiji, EP mi neće ostati u lijepom sjećanju Vukašinović je bio dio reprezentacije, koja je u septembru debitovala na velikom takmičenju, na Evropskom prvenstvu u Holandiji, na kojem je upisala dvije pobjede i tri poraza.

"Vidim po komentarima da je zadovoljna crnogorska sportska javnost, kao i ljudi iz odbojke. Mislim da je i dosta mojih saigrača zadovoljno kako je sve prošlo, ali moram priznati da ja nisam. Mislim da smo mogli više i ostaje žal što nismo prošli grupnu fazu. Takođe, Evropsko prvenstvo mi neće ostati u lijepom sjećanju, iako jeste dragocjeno iskustvo i velika stvar za sve nas koji smo bili dio istog. Povreda koljena me odvojila od treninga i terena pred sam odlazak u Holandiju, a želja da budem sto spremniji ako zatrebam ekipi je samo pogoršavala stvar. Dao sam sve za reprezentaciju ovo ljeto, kao i uvijek, čak sam je stavio i ispred svog zdravlja, rizikovao klupsku sezonu, a ono što sam zauzvrat dobio je samo lekcija da više to ne radim", zaključio je Vukašinović.

Bonus video: