Azeri iznenadili lidera u Ulcinju

Zanimljive partije na Kupu šampiona, koji se održava u kompleksu Karizma hotela na Velikoj plaži
1129 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnjih mečeva, Foto: ŠSCG
Sa današnjih mečeva, Foto: ŠSCG

Četvrto kolo Kupa šampiona u Ulcinju je donijelo zanimljive borbe i najavilo odlučujuće mečeve u borbi za titulu prvaka Evrope.

U muškoj konkurenciji iznenadila je ekipa Vugar Gašimov iz Azerbejdžana koja je slavila protiv, do ovog kola, vodeće Molodezke.

Branilac titule ruski Medni Vsadnik, nakon jučerašnje pobjede protiv prvog favorita po rejtingu, Alkaloida, nastavio je pobjednički niz i savladao češki Novi Bor.

Padova je pobjedom od 4,5:1,5 došla na diobu 1. mjesta i potvrdila epitet favorita.

Šahovski klub Crnogorac sa Cetinja je ponovo slavio. Mladu ekipu, koja nakon dva kola ima polovičan učinak, do trijumfa su nosili reprezentativac Luka Drašković, Aleksandar Tomić i Milo Pobor, koji pokazuje sjajnu igru na ovom šampionatu.

Remi Sava Vujovića osigurao je pobjedu, dok su Danilo Pobor i Peko Đurović poraženi.

Ekipa Budućnosti poražena je minimalno, u meču prepunom neizvesnosti, dok je treći crnogorski predstavnik Rudar, takođe, minimalno poražen od kosovske ekipe.

Branilac titule u ženskoj konkurenciji, Monako, sigurnom igrom je porazio češki Novi Bor, a prvi favorit po rejtingu, Kijev, bio je bolji od Odlara iz Azerbejdžana.

Našim damama ne cvjetaju ruže. Tijanu Rakić je previd koštao prvih poena na turniru, Nikolina Koljević i Jovana Vojinović su poražene nakon velike borbe, a Aleksandra Milović je opet trijumfovala.

Partije 5. kola počinju danas u 15 časova, a uživo mogu da se prate na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore, sahcg.me.

Bonus video: