Mali sudar sa velikim posljedicama: Ferari zove na raport Leklera i Fetela

Binoto je juče rekao da slobodna vožnja ne znači praviti glupe poteze, posebno među timskim kolegama, između dva Ferarija
1661 pregleda 0 komentar(a)
Dva Ferarija na stazi, Foto: Reuters
Dva Ferarija na stazi, Foto: Reuters

Direktor Ferarija Matija Binoto razgovaraće ove nedjelje sa vozačima Sebastijanom Fetelom i Šarlom Leklerom u sjedištu ekipe u Italiji o njihovom sudaru tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Brazila.

Fetel i Lekler su se tokom jučerašnje trke borili za četvrto mjesto, u 66. krugu su se sudarili, oba bolida su pretrjpela velika oštećenja zbog čega su završili trku bez plasmana.

Binoto je juče rekao da slobodna vožnja ne znači praviti glupe poteze, posebno među timskim kolegama, između dva Ferarija.

Poslije trke vozači su okrivili jedan drugog putem radija, a zatim su redari istražili incident i prosudili da nijedan od njih nije pretežno kriv i da niko neće biti kažnjen.

"Čuo sam se sa obojicom vozaća, ali sastaću se sa njima i razgovaraćemo o onome što se dogodilo. Biće vremena da ekipa analizira video i podatke. Nije stvar u novčanom kažnjavanju ili okrivljavanju, već da se prepoznaju postupci i greške", naveo je Binoto, prenoo je Skaj.

"Bilo da si vozač ili inženjer ili šta god da radiš, prepoznavanje grešaka je važno, pošto samo tako možete postati bolji", dodao je on.

Binoto nije želeo da presuđuje ko je kriv, već je rekao da je to bio "mali sudar sa velikim posljedicama" i naveo da "se takve stvari više nikada ne smiju ponoviti".

Bonus video: