Potpisan Memorandum o saradnji između Crnogorskog i Japanskog olimpijskog komiteta

Susret sa kolegama iz Japanskog olimpijskog komiteta jedan je u nizu važnih sastanaka s različitim partnerima u okviru projekta „Tokyo 2020“
380 pregleda 0 komentar(a)
Dušan Simonović i Jašuhiro Jamašita
Dušan Simonović i Jašuhiro Jamašita

U susret Olimpijskim igrama koje će se naredne godine održati u Tokiju, predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta Crne Gore i Japana, Dušan Simonović i Jašuhiro Jamašita, danas su na svečanoj ceremoniji u prostorijama Japanskog olimpijskog komiteta potpisali Memorandum o saradnji.

Uzimajući u obzir obostranu želju za dodatnim razvijanjem saradnje i ojačavanjem prijateljskih odnosa između sportista i sportistkinja naše dvije države, kao i razumijevanja između naroda Crne Gore i Japana, Crnogorski olimpijski komitet i Japanski olimpijski komitet su se saglasili da će ubuduće blisko sarađivati i razmjenjivati znanja i informacije u cilju razvoja sporta i olimpizma na svojim teritorijama.

Takođe će ohrabrivati razmjene koje se odnose na planirani razvoj sportista i trenera, a koje se odvijaju između nacionalnih sportskih saveza obje države, radi učestvovanja na bilateralnim i multilateralnim takmičenjima, treninzima, obukama, kao i razmjene zvaničnika, osoblja, eksperata i naučnika radi njihovog učešća na seminarima, kursevima i sastancima.

Tokom prijateljskog sastanka, najviše se govorilo o pripremama za predstojeće Olimpijske igre koje, uprkos brojnim izazovima, ulaze u završnicu u svim segmentima organizacije, prije svega kada je riječ o statusu sportskih objekata i Olimpijskog sela.

Korišćenje napredne arhitekture i tehnologije obećava jedinstven doživljaj sportistima i svima koji će posjetiti glavni grad Japana u periodu od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Susret sa kolegama iz Japanskog olimpijskog komiteta jedan je u nizu važnih sastanaka s različitim partnerima u okviru projekta „Tokyo 2020“, koje će delegacija COK-a na čelu s predsjednikom Dušanom Simonovićem imati tokom trodnevnog boravka u Japanu.

Bonus video: