Kralj Cigana slavi praznik, Vajlder želi da ga nokautira

Na današnji dan prije četiri godine Tajson Fjuri je pobjedom nad Vladimirom Kličkom označio oočetak nove ere boksa
5849 pregleda 3 komentar(a)
Sa prethodnog duela dva moćna teškaša, Foto: Mark J. Terrill
Sa prethodnog duela dva moćna teškaša, Foto: Mark J. Terrill

Svijet boksa krenuo je novu eru na današnji dan prije četiri godine! Tada je svijet upoznao Kralja Cigana, Tajsona Fjurija, koji je pokazao da ukrajinski šampion Vladimir Kličko nije nedodirljiv.

Britanac Fjuri kao praznik slavi današnji datum, a i priprema se za revanš meč sa šampionom WBC kategorije, razornim američkim nokauterom Dontejom Vajlderom.

Poznat je i termin drugog obračuna dva sjajan teškaša, nakon što u prvom nije bilo pobjednika.

"Jedva čekam 22. februar, ne mogu iščekati da jednom za svagda završim sa njim. Prošli put je ustao nakon nokdauna, sljedeći put sigurno neće", kazao je 34-godišnji Vajlder, najubojitiji nokauter u istoriji boksa.

On je od 42 pobjede čak 41 riješio nokautom, a jedino nije slavio u remiju sa 31-godišnjim Fjurijem, koji je bio bolji rival, ali je taj nokdaun donio Amerikancu remi.

"Ma dajte, čak je i stari Kubanac Luis Ortis sve runde bio bolji od njega, i kada mu je nesatlo daha Vajhlder je to iskoristio.Vajlder nema ništa bez razoran udarac i ja ću ga poslati da od početka uči osnove boksa", uvjeren je Kralj Cigana, koji je slavio 27 pobjeda uz taj remi 1. decembra prošle godine sa Vajlderom.

Novi meč je zakazan u Las Vegasu 22. aprila, ali...

"Danas je dan koji ja slavim, dan kada sam skinuo sa trona jednog od najdominatnijih teškaša u istoriji - Vladimira Klička. To ne mogu zaboraviti", istakao je Vajlder.

Bonus video: