Fetel o Hamiltonu: On je već vozač Ferarija...

Poslije brojnih grešaka u trkama ove godine, pojavile su se priče da bi Fetel mogao da napusti Ferari godinu prije isteka ugovora, ili da napusti Formulu 1
2226 pregleda 0 komentar(a)
Fetel i Hamilton, Foto: AP
Fetel i Hamilton, Foto: AP

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel nije zabrinut zbog brojnih navoda da će ga svjetski šampion Luis Hamilton zamijeniti u italijanskoj ekipi 2021. godine.

Fetelov ugovor sa Ferarijem ističe na kraju 2020. godine, kada i Hamiltonov ugovor sa Mercedesom, a brojni mediji spekulišu kako bi šestostruki svjetski šampion mogao da pređe u italijansku ekipu 2021. godine.

Hamilton bi tada u Ferariju zamijenio Fetela, pošto Šarl Lekler ima godinu duži ugovor od Fetela.

Kako je prenio Skaj, Fetel se našalio kada su ga novinari pitali o tome, nije želeo da posmatra stvar iz ugla Formule 1, već je podsjetio na to da Hamilton ima nekoliko Ferarijevih automobila.

"Ja mislim da je on već vozač Ferarija, zar ne? Pa tako, nema promjene. On je dobar kupac, ima više od jednog automobila (Ferarija)", naveo je Fetel.

Četvorostruki svjetski prvak odbacio je navode da bi sljedeće sezone mogao da se penzioniše.

Poslije brojnih grešaka u trkama ove godine, pojavile su se priče da bi Fetel mogao da napusti Ferari godinu prije isteka ugovora, ili da napusti Formulu 1.

Upitan o planovima za 2021. godinu, Fetel je rekao: "Odmor".

"Mislim da sam već sad na odmoru za sljedeću godinu. Čuo sam da prestajem da se bavim sportom, pa čini se da neko zna više od mene. Pošto pretpostavljam da ste vi novinari uvijek u pravu, sve to će me pogoditi, sve ću shvatiti u narednih nekoliko nedjelja", rekao je Fetel.

On je u nedjelju, posljednju trku u šampionatu, za Veliku nagradu Abu Dabija, završio na petom mjestu.

Fetel je šampionat završio kao peti vozač svijeta, iza dvojca Mercedesa Luisa Hamiltona i Valterija Botasa, vozača Red Bula Maksa Ferstapena i timskog kolege Šarla Leklera.

Bonus video: