Prašović protiv Brazilca za nastavak serije, Radošević protiv Ašabova za povratak na veliku scenu

Mečevi Prašovića i Radoševića biće u direktnom prenosu na TV Vijesti od 22,15 sati
3194 pregleda 0 komentar(a)
Dilan Prašović
Dilan Prašović
Ažurirano: 06.12.2019. 19:47h

Crnogorski bokseri Dilan Prašović i Predrag Radošević će se boriti na reviji u njemačkom Hemelnu.

Prašović se u 13. profi meču sastaje sa Brazilcem Džeksonom Žuniorom u kruzer kategoriji.

Prašović (24) ima maksimalan učinak, dok je deset godina stariji Brazilac u 35 borbi ostvario 22 pobjede i 13 poraza.

Meč Prašovića i Žuniora biće u direktnom prenosu na TV Vijesti od 22,15 sati.

Dilan Prašović i Džekson Žunior
Dilan Prašović i Džekson Žunior

Radošević će se boriti sa Islamom Ašabovim.

Meč protiv turskog borca, koji nastupa pod njemačkom zastavom, označice i povratak u ring za najboljeg crnogorskog sportistu, Radoševića, poslije tačno pola godine, nakon što je u borbi sa Njemcem Džamom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF .

"Želim pobjedu za povratak u vrh. Svjestan sam da je ovo za mene meč u kojem imam dva puta - ili da se povučem, ili da se pobjedom vratim u vrh. Dobro sam trenirao u Bokserskom klubu Podgorica, kod trenera Dragan Đuze Đuričkovića, kojem dugujem veliku zahvalnost, baš kao i Zlatku Malikoviću, koji je i uvijek bio zadužen za moju pripremu", kazao je Radošević.

Crnogorski profesionalni bokser je do sada na profesionalnom ringu imao 36 borbi, ostvario je 33 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, u njemačkom Hemelnu već je nastupao i to protiv Ronija Gabela za WBO titulu.

Radošević i Asabov
Radošević i Asabov

"Nijesam imao mnogo informacija o protivniku, ali je jasna moja želja da se nakon poraza od Saidija vratim na pravi put. Vrlo sam motivisan i vjerujem u sebe", kazao je Radošević.

Ukoliko savlada Asabova, već u junu na Trgu nezavisnosti, Radošević bi imao novi meč, gdje bi u novom bokserskom spektaklu tražio priliku za povratak u svjetski vrh.

Ali, Ašabov takođe vjeruje da bi nakon ovog meča mogao napraviti bitan skok na rejting listi.

"Boksujem na domaćem terenu, očekujem dobru podršku, a nadam se da mogu do pobjede. Potpuno sam spreman, željan da u ringu pokažem svoje kvalitete, tako da očekujem izuzetan meč", rekao je nakon zvaničnog mjerenja 22-godišnji Ašabov, koji ima tri pobjede i pet poraza u kratkoj profi karijeri

Bonus video: