BALKANSKO PRVENSTVO U KARATEU

Sjajan start crnogorskih karatista u Brežicama - 13 medalja, tri zlatne

Svjetski juniorski prvak Bojan Bošković slavio je na prvom takmičenju u mlađim seniorima
766 pregleda 1 komentar(a)
Osvajači medalja prvog dana
Osvajači medalja prvog dana
Ažurirano: 06.12.2019. 22:02h

Karate  reprezentacija Crne Gore prvi takmičarski dan Balkanskog prvenstva za  kadete, juniore i mlađe seniore u Brežicama završila je sa 13 medalja -  tri zlatne, dvije srebrne i osam bronzanih.  

Zlatne medalje osvojili su mlađi senior Bojan Bošković i kadet Emre Saljiu u borbama i mlađa seniorka Mila Mraković u katama.  

Srebrni su bili junior Nemanja Jovović i kadet Bojan Vulović u borbama,  dok su bronzane medalje osvojili junior Rijad Mandić i mlađa seniorka  Mia Roganović u katama i borbaši Anđela Ivanović, Ognjen Bjelajac i  Jovan Fatić u kadetskoj, junior Andrija Fatić i mlađe seniorke Vasilisa  Bujić i Ksenija Rajović.  

Bošković, koji je krajem oktobra postao prvak svijeta, u finalnom meču  kategorije do 67 kilograma pobijedio je sudijskim izjašnjavanjem Jovana  Ćirića iz Srbije.  

Član Omladinca u Brežicama debitovao je u konkurenciji mlađih seniora, a nastupio je sa povrijeđenim ramenom.  

Na putu do finala eliminisao je Marka Markovića iz Srbije 9:0, sudijskim  izjašnjavanjem Strahunju Brankovića (0:0) i u polufinalu Slovenca  Domena Zidara  1:0.  

"Bilo je veoma teško, imao sam četiri meča. Došao sam na šampionat sa  povredom ramena, ali sam izdržao i dogurao do finala. U meču za zlato  čekao me je vicešampion Evrope 2017. godine. Pobijedio sam ga sudijskim  izjašnjavanjem 5:0, iako mi nije suđeno nekoliko poena. Hvala mom klubu,  drugovima iz reprezentacije, treneru Žarku Rakoviću i selektoru  Slobodanu Vlahoviću. Hvala mojoj porodici na podršci“, kazao je Bošković  agenciji MINA.  

Njegov klupski drug, Emre Saljiu u finalu kategorije do 52 kilograma  pobijedio je sudijskim izjašnjavanjem Mihaila Zrnića iz Bosne i  Hercegovine 0:0.  

Saljiu, je kao i Bošković, do zlatne medalje došao bez izgubljenog  poena, a na do putu do finala eliminisao je Bosanca Sulejmana Šabanovića  2:0, sudijskim izjašnjavanjem Mihajla Markovića iz Srbije i Slovenca  Denisa Šehića i u polufinalu klupskog druga Marka Milutinovića 1:0.  

„Bilo je to moje prvo Balkansko prvenstvo u konkurenciji kadeta.  Zadovoljan sam nastupom i rezultatom. Zlatna medalja biće mi veliki  mpotiv da nastavim da radim i ponovim rezultat i na Evropskom prvenstvu u  Budimpešti“, kazao je Saljiu.  

Bronzani u kategoriji do 52 kilograma bio je Ognjen Bjelajac iz  Omladinca, koji je u meču za treće mjesto pobijedio Hrvata Josipa  Slavičeka 6:1.  

Mraković je u finalu kata pobijedila Rumunku Katalinu Vizar 3:2.  

Članica Budućnosti  do finala došla je nakon pobjeda protiv Lejle Begić  iz BIH 5:0, Marije Jerko iz Srbije 4:1, Hrvatice Lucije Gečević 3:2 i u  polufinalu Slovenke Pije Cesar 3:2.  

„Iskreno neočekivano došla sam do zlatne medalje, jer sam godinu ranije  postala mlađa seniorka. Plasman na Balkansko prvenstvo za mene je veliki  uspjeh, a posebno osvojena zlatna medalja. Veliko hvala svima koji su  bili uz mene tokom šampionata, trenerima i selektoru“, kazala je  Mraković.

Preporučujemo za Vas