Boričić najavio novu kandidaturu za mjesto predsjednika CEV-a

Iz Odbojkaškog saveza Crne Gore je saopšteno da su na Kongresu BVA u Bukureštu pohvaljeni debitantski nastupi Crne Gore i Sjeverne Makedonije na Evropskom prvenstvu
576 pregleda 0 komentar(a)
Skupština BVA u Bukureštu
Skupština BVA u Bukureštu

Aleksandar Boričić, predsjednik Evropske odbojkaške konfederacije, najavio je da će se ponovo kandidovati za prvog čovjeka CEV-a, na izbornom Kongresu ,koji će se održani 19. juna 2020. godine u Moskvi.

Boričić je novu kandidaturu najavio danas u Bukureštu, u Rumuniji, na 21. Kongresu Balkanske odbojkaške asocijacije, za šta je dobio bezrezervnu podršku svih članica BVA.

Boričić, bivši dugogodišnji predsjednik Odbojkaškog saveza SR Jugoslavije, te OS Srbije podsjetio da je prije četiri godine Balkanska odbojkaška asocijacija bila inicijator njegove kandidature za predsjednika Evropske odbojkaške konfederacije.

"Zoran Gajić, predsjednik OSS u proteklih godinu dana bio je potpredsjednik BVA i trebalo je da preuzme dužnost predsjednika BVA. Sjeverna Makedonija je prije glasanja imala molbu i prijedlog da naredni predsjednik bude iz Sjeverne Makedonije, što je obrazloženo činjenicom da će u tom slučaju i naredne godine imati podršku države zahvaljući dobrim rezultatima u ovoj godini, što su delegati BVA jednoglasno prihvatili, pa će Petar Jovanovski, predsjednik OS Severne Makedonije biti predsjednik u narednih godinu dana, a Zoran Gajić će biti potpredsjednik" navodi se u saopštenju OSS.

Iz Odbojkaškog saveza Crne Gore je saopšteno da pohvaljeni debitantski nastupi Crne Gore i Sjeverne Makedonije na Evropskom prvenstvu, a posebno je istaknuta činjenica da je prvak Evrope u muškoj i ženskoj konkurenciji član Balkanske odbojkaške Asocijacije - reprezentacija Srbije.

Na Kongresu je donijeta odluka o domaćinima balkanskih prvenstava 2020, a datumi i mjesta odigravanja biće saopšteni nakon sastanka Tehničke komisije BVA, koji će se održati u aprilu.

Srbija će biti domaćin Balkanskih prvenstava 2020. u konkurenciji pionirki, kadetkinja i kadeta. Pioniri će igrati u Grčkoj, a juniorke i juniori na Kosovu. Dječiji festival BVA održaće se u Rumuniji. Balkansko prvenstvo za igračice i igrače do 20 godina u bi voleju odigraće se u Sjevernoj Makedoniji, za igračice i igrače do 22 godine na Kosovu, a za seniorke i seniore u Albaniji i Turskoj.

Najavljeno je da će se Balkansko prvenstvo u odbojci na snijegu (snow volley) održati 2021. u Rumuniji i to će biti prvo zvanično zonsko takmičenje u toj disciplini. Na taj način BVA je preteča u odnosu na sve zonske asocijacije u Evropi i svijetu u novoj odbojkaškoj disciplini.

Skupštini su ispred Odbojkaškog saveza Crne Gore prisustvovali predsjednik Cvetko Pajković i generalni sekretar Ivan Bošković.

Bonus video: