BALKANSKO PRVENSTVO

Crnogorskim karatistima osam medalja drugog dana Balkanskog prvenstva

Crnogorska reprezentacija, nakon dva takmičarska dana, ima 21 medalju - tri zlatne, četiri srebrne i 14 bronzani
612 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski karatisti
Crnogorski karatisti

Crnogorski karatisti drugog takmičarskog dana Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u slovenačkim Brežicama osvojili su osam medalja - dvije srebrne i šest bronzanih.

Srebrne medalje pripale su kadetu Lazaru Potpari i ženskom kadetskom timu u borbama, dok su bronzani bili kataši - kadeti Vasilije Perović i Lazar Sekulić i mlađi senior Arijan Kočan i takmičari u borbama Lazar Jovović i Vladimir Vukčević i junior Nemanja Mikulić.

Potpora je u finalnom meču kategorije preko 70 kilograma, sudijskim izjašnjavanjem, poražen od Anesa Bostandžića iz Bosne i Hercegovine (2:2).

On je na putu do finala eliminisao je Mihajla Vasilića iz Srbije 2:1, Hasima Bešića iz Bosne i Hercegovine 6:2 i u polufinalu Berina Đujića 1:0.

Ženska kadetska ekipa u borbama, koja je nastupala u sastavu Anđela Ivanović, Leona Markić, Jovana Stojanović i Jovana Đoković, u finalu poražena je od Hrvatske 2:0.

Borbu za zlatnu medalju izborila je pobjedama u duelima sa Rumunijom i Slovenijom 2:0.

Selektor u borbama, Radoslav Vukićević kazao je da su crnogorski karatisti i drugog takmičarskog dana imali uspješan nastup.

"Falilo je malo više sportske sreće i iskustva da medalje budu sjajnije. Prije svega mislim na Potparu, kao i u finalnom duelu ženskih kadetskih timova presudulo iskustvo rivalki. Sjutra nas očekuju ekipni nastupi, nadamo se da ćemo i sjutra ostvariti dobar rezultat i da ćemo šampionat zaokružiti na najbolji način", rekao je Vukićević agenciji MINA.

Kadet Lazar Sekulić u meču za bronzanu medalju u katama pobijedio je Hrvata Tomislava Tkaleca 5:0, dok je Vasilije Perović u istoj kategoriji slavio protiv Kipranina Adama Orestisa 4:1.

U konkurenciji mlađih seniora Arijan Kočan slavio je protiv Slovenca Jana Hartla 5:0.

U konkurenciji kadeta, u kategoriji do 70 kilograma, Lazar Jović je pobijedio Kipranina Liozisa Vasiliua sudijskim izjašnjavanjem, dok je Vladimir Vukčević slavio protiv Lazara Markovića iz Bosne i Hercegovine 2:0.

Junior Nemanja Mikulić u kategoriji do 61 kilogram u meču za medalju pobijedio je Bosanca Džana Mahmutovića 4:1.

Mikulić je bio bronzani i na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Čileu, u konkurenciji kadeta.

Crnogorska reprezentacija, nakon dva takmičarska dana, ima 21 medalju - tri zlatne, četiri srebrne i 14 bronzanih.

Zlatne medalje juče su osvojili mlađi senior Bojan Bošković i kadet Emre Saljiu u borbama i mlađa seniorka Mila Mraković u katama.

Srebrni su bili junior Nemanja Jovović i kadet Bojan Vulović u borbama, dok su bronzane medalje osvojili junior Rijad Mandić i mlađa seniorka Mia Roganović u katama i borbaši Anđela Ivanović, Ognjen Bjelajac i Jovan Fatić u kadetskoj, junior Andrija Fatić i mlađe seniorke Vasilisa Bujić i Ksenija Rajović.

Sjutra, posljednjeg takmičarskog dana na programu su ekipna nadmetanja u katama i borbama.