KARATE

Crnogorskim karatistima 27 medalja u Brežicama

Karate reprezentacija Crne Gore nastup na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji završila je sa pet zlatnih, četiri srebrne i 18 bronzanih.
719 pregleda 0 komentar(a)
Karate selekcija
Karate selekcija

Ženska  ekipa u borbama mlađih seniorki i ženski kata tim u istoj konkurenciji  osvojile su zlatne medalje posljednjeg, trećeg takmičarskog dana  Balkanskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Brežicama.  

Bronzana odličja pripala su kadetima i mlađim seniorima u borbama i  kadetsko-juniorskim kata timovima u muškoj i ženskoj konkurenciji.  

Ženski tim u borbama, u sastavu Saša Bojović,  Ksenija Rajović, Vasilisa  Bujić i Jovana Strujić, u finalnom meču savladao je Bosnu i Hercegovinu  2:1. Na putu do finala eliminisao je Rumuniju 2:1 i Sloveniju 2:1.  

“Ostvarili smo veliki uspjeh. Pripremale smo se za ovo takmičenje i ne  mogu da kažem da se nijesmo nadale. MZltana balkanska medalja biće motiv  više da nastavimo da radimo, za još bolje rezultate i  medalje sa  velikih takmičenja”, kazala je članica šampionskog tima Vasilisa Bujić.  

Ženski kata tim, u sastavu Jovana Marić, Mia Roganović i Iva Popović, u finalu savladao je  Srbiju 5:0. U polufinalu eliminisao je Bosnu i Hercegovinu (BIH) 5:0.  

“Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatom. Bilo je teško, ali smo  zasluženo došle do zlatne medalje, koja nam je ranijih godina izmicala.  Mlad smo tim i nadam se da će biti još medalja ne samo  sa balkanskih,  već i sa evropskih i svjetsih prvensata. Hvala drugovima iz  reprezentacije, selektoru Jugoslavu Bukiliću i trenerima Tijani  Radulović i Neli Tatar”, kazala je članica tima Jovana Marić.  

Muški kadetsko-juniorski tim, u meču za treće mjesto pobijedio je BIH 4:1, dok je ženski tim slavio protiv BIH 5:0. Muški tim nastupio je u sastavu Dušan Petrović, Vasilije Perović i Blažo  Micevski, dok su ženski činile Hana Šendelj, Džana Canović i Maša  Đukanović.  

Bronzani su bili i muški kadetski tim u borbama u sastavu Andrija  Danilović, Jovan Fatić, Lazar Jovović, Lazar Madžarović, Lazar Potpara,  Emre Saljiu i Vladimir Vukčević i ekipa mlađih seniora Denis Huremović,  Balša Miličković, Ilija Radonjić, Predrag Smolović i Nikola Vuletić.  

Karate reprezentacija Crne Gore nastup u Brežicama završila je sa pet zlatnih, četiri srebrne i 18 bronzanih.  

Zlatne medalje osvojili su mlađi senior Bojan Bošković (do 67) i kadet  Emre Saljiu (do 52) u borbama i mlađa seniorka Mila Mraković u katama.  

Srebrni su bili junior Nemanja Jovović (+76) i kadeti Bojan Vulović (do  57) i Lazar Potpara (preko 70) i ženski kadetski tim u borbama.  

Bronzane medalje osvojili kadeti Vasilije Perović i Lazar Sekulić ,  junior Rijad Mandić i mlađi seniori Arijan Kočan i Mia Roganović u  katama  i borbaši u konkurenciji kadeta Anđela Ivanović (do 47), Ognjen  Bjelajac (do 52), Jovan Fatić (do 57), Lazar Jovović (do 70) i Vladimir  Vukčević (do 70), juniori Andrija Fatić (do 76) i Nemanja Mikulić (do  61) i mlađe seniorke Vasilisa Bujić (preko 68) i Ksenija Rajović (preko  68).  

Uspješan nastup imao je i sudija Boris Zečević, koji je položio za Balkanskog sudiju.  

Mečeve na šampionatu, osim Zečevića, sudili su i Miodrag Radunović, Veljko Brnović i Naim Duraku.