Ultimatum šampionu: Džošui prijete oduzimanjem pojasa

WBO federacija uslovila Džošuu da za pola godine mora pojas braniti u meču sa Aleksansdrom Usikom
11602 pregleda 1 komentar(a)
Džošua, Foto: Nick Potts
Džošua, Foto: Nick Potts
Ažurirano: 08.12.2019. 22:20h

Britanac Entoni Džošua nije stigao ni da proslavi povratak šampionskih pojaseva teške kategorije u verzijama WBA, IBF, IBO i WBO, nakon pobjede u Saudijskoj Arabiji nad Endijem Ruisom, a već je dobio ultimatum.

Džošua će morati da u narednih pola godine dogovori uslove borbe sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom, ili će ostati bez prestižnog WBO pojasa.

"Bitka na dinama je završena, sada je obavezan da prihvati borbu protiv zvaničnog pretendenta, Aleksandra Usika. Dva tabora imaju na raspolaganju pola godine da se dogovore i zakažu borbu", naglasio je Pako Valsarel, predsjednik WBO federacije.

Usik je, baš kao i Džošua, olimpijski pobjednik iz Londona 2012. godine, s tim da je Ukrajinac slavio u teškoj, a Britanac superteškoj kategoriji.

A ultimatum je stigao i prije nego su se slegli utisci borbe, tačnije revanša, pošto je Ruis 1. juna nokutirao Džošuu u Njujorku.

Zanimljivo viđenje borbe imao je WBC prvak u teškoj, Amerikanac Dontej Vajlder.

"Džošua je radio ono što mu je trebalo za pobjedu. Sve je vrijeme trčao po ringu i kao da je bio na biciklu. Sve je to ličilo na Vladimira Klička - kroše, pa ili izmicanje ili klinč. I mentalno je uradio sve da ispuni plan borbe. Kličko stil. Razlika između nas je što je moj stil zvjerski, ratnički, ponašam se kao kralj, ili imperator", naglasio je Vajlder.

A da je Džošua odlično sproveo plan govori i analiza, prema kojoj je zadao 47 udaraca više od Ruisa, koji je samo u osmoj rundi preciznije pogađao.

Bonus video: