CEV KUP

"Sirene" ulogu favorita prepuštaju Švajcarkinjama

Izabranice Vladimira Milačića večeras gostuju švajcarskom Didingenu (20 sati), u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa...
760 pregleda 0 komentar(a)
Ekipa Luke Bar
Ekipa Luke Bar
Ažurirano: 11.12.2019. 11:20h

Nakon eliminacije u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (dva puta po 0:3 protiv mađarskog Vašaša), pred odbojkašicama Luke Bar je novi evropski izazov. 

Izabranice Vladimira Milačića večeras gostuju švajcarskom Didingenu (20 sati), u prvom meču šesnaestine finala CEV kupa...

Dudingen je prošle sezone zauzeo treće mjesto u prvenstvu, nakon što je ispao u polufinalu plej-ofa, iako je bio prvi u ligaškom dijelu. Trenutno je drugi u ligi, dok je Luka Bar prva u prvenstvu, bez poraza.

"Didingen je jedna od vodećih ekipa u njihovoj ligi. Imaju četiri strankinje, dvije su Bugarke (korektor i primač), te po jedna Holanđanka (tehničar) i Amerikanka (srednji bloker). Koriste dosta igračica, mimo startne postave. Često igraju u Evropi, radi se o ozbiljnom protivniku, vidjećemo šta ćemo moći da uradimo", rekao je za “Vijesti” Vladimir Milačić.

Luka Bar neće biti kompletna u Švajcarskoj, jer je u Crnoj Gori ostala primač Dušanka Petrović, zbog toga što je na aerodromu saznala da joj pasoš ističe za manje od tri mjeseca, što je minimum za putovanje u većinu evropskih zemalja.

"Dosta nas je poremetilo to sa Dušankom, ali šta je, tu je. Iako je pošla sa nama, neće igrati ni srednji bloker Tamara Vukoslavčević, tek je počela da trenira, pa će igrati Mia Ražnatović, koja je 2004. godište. Vidjećemo šta ćemo moći da uradimo, ali su oni, objektivno, bolji. U svakom slučaju, probaćemo nešto više da uradimo u revanšu (18. decembar), kada ćemo biti kompletniji", dodao je Milačić.

Preporučujemo za Vas