BOKS: BUDVA DOBILA EVROPSKO PRVENSTVO

Crna Gora napokon na velikoj bokserskoj mapi

Evropska federacija je donijela jednoglasnu odluku u Antaliji, da Budva bude domaćin EP za mlade
900 pregleda 0 komentar(a)
Bokserska selekcija
Bokserska selekcija

Budva  će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva u boksu za mlade,  odlučio je Upravni odbor (EU) Evropske bokserske konfederacije (EUBC) u  Antaliji.  

Budva je organizaciju dobila jednoglasnom odlukom članova UO.  

Šampionat za boksere od 17 i 18 godina biće održan 23. aprila do 3. maja.  

Trener Bokserskog kluba Budva, kazao je da Crna Gora prvi put dobija organizaciju prvenstva Evrope.  

"Ukoliko uzmemo u obzir da je uzrast mladih posljednja etapa pred ulazak  u seniore onda postajemo svjesni težine cijelokuonog takmičenja na kome  se očekuje dolazak više od 40 reprezentacija. Mnogo posla imamo kako bi  uspjeli da sve pripremimo i da se Evropskoj bokserskoj javnosti  pokažemo kao dobri domaćini možda i najvećeg sportskog događaja koji će  biti organizovan u Crnoj Gori naredne godine", kazao je Ružić.  

On je kazao da očekuje adekvatnu podršku Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta, Opštine Budva, Bokserkog saveza.  

"Sigurni smo da će selektor Boško Drašković pažljivo odredtiti spisak  takmičara koji će predstavljati Crnu Goru,  a veoma je važno da u tom  uzrastu ima potencijala koji uz dobar rad mogu biti konkurentni da  ostvare dobre rezultate. Treba istaći da će neosporni predvodnici biti  Bojana Gojković dvostruka šampionka Evrope, Petar Liješević bronzani na  prvenstvu Evrope  i Milos Krasnici osvajac brojnih međunarodnih  turnira", rekao je Ružić.