Slobodanka Gurešić najbolja

Gurešićeva je slavila u kategoriji 3-5, ispred Samre Kojić, na prvenstvu Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.
492 pregleda 0 komentar(a)
Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom
Prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Bronzana sa Evropskih univerzitetskih igara u Zagrebu, Slobodanka Gurešić, osvojila je danas u Podgorici prvo mjesto na prvenstvu Crne Gore u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom.

Gurešićeva je slavila u kategoriji 3-5, ispred Samre Kojić.

U kategoriji 6-8 najbolja je bila Marijana Goranović, dok je drugo mjesto osvojila Đurđina Jeremić.

U muškoj konkurenciji, u kategoriji 3-5, pobijedio je Ambroz Nikač, ispred Nedžada Pepića i Aleksandra Denčića, dok je u klasi 6 slavio Đuro Krivokapić.

Kao drugoplasirani završio je Slobodan Mihailović, dok je treći bio Dejan Tmušić.

U kategoriji 7-8 najbolji je bio Miljan Cerović, drugo mjesto osvojio je Uroš Gugolj, a treće Pjetro Paljušević.

Član bronzane ekipe sa EP u Helsingborgu, Dejan Bašanović pobijedio je u spojenim kategorijama 8 I 10.

"Drago mi je da je šampionat iz godine u godinu sve kvalitetniji. Takmičari koji redovno treniraju, kvalitet su pokazali na šampionatu. Bilo je dosta neizvjesnih mečeva. Raduje me i članovi Luče učestvuju na međunarodnim turnirima u regionu i tamo potvrđuju kvalitet", kazao je Bašanović, direktor Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom Luča.

Šampionat je okupio 20 takmičara.

Trener Čedomir Damjanović kazao je da je na šestom pojedinačnom šampionatu prikazan kvalitetan stoni tenis.

"Na to sam jako ponosan. Crnogorski para stoni tenis ide uzlaznom putanjom. Ova godina bila je istorijska za crnogorski para stoni tenis, osvojene su dvije evropske medalje – po jedna u singlu i ekipno. Srebrni je bio Filip Radović, koji je sa Lukom Bakićem i Dejanom Bašanovićem bio bronzani ekipno", kazao je Damjanović.

Organizator je bio stonoteniski klub osoba sa invaliditetom Luča, uz pokroviteljstvo Paraolimpijskog komiteta i Ministarstva sporta i mladih.

Bonus video: